Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Beérett a munka gyümölcse Miskolcon!

Extraligás férfi röplabdacsapatunk elsöprő 1:3-as győzelmet aratott a MEAFC ellen idegenben.

Csapatunk sok hibával kezdte a mérkőzést, amit a miskolciak egyből ki is használtak. Ellenfelünk már a szett elején nagyobb előnyt alakított ki (6-2), amit fiainknak a játszma vége felé haladva sem sikerült csökkenteniük (18-13). A tapasztaltabb házigazda 25-20-ra behúzta az összecsapás első szettjét.

Röplabdásaink a második játszmára érkeztek meg igazán. Csapatunk vérszemet kapott, Tóth Kristóf és Mihucz Csaba hatékony megoldásaival már a szett elején sikerült jelentősen ellépnünk (1-6). Összeszedett játékunkra a MEAFC csapatának nem volt ellenszere. Gebhardt Norbert kegyelmet nem ismerő támadásaival meneteltünk előre a szett során, esélyt sem engedve a miskolciaknak a felzárkózásra. Végezetül Quintz Tamás pontot érő ütésével csapatunk 21-25-re lezárta a második játszmát.

A következő két etap is az előzőhöz hasonlóan alakult. Fiaink egy csapatként meneteltek előre már a játszmák elejétől fogva. Tóth Kristóf offenzív játékának köszönhetően mind a harmadik, mind pedig a negyedik szett közepére nagyobb előnyre tettünk szert (10-16, 14-19). Nagy Gergely tanítványai a végjátékban sem inogtak meg. Csapatunk Merkler Ábel foghatatlan megoldásainak segítségével behúzta a 3., majd a 4. szettet, így a mérkőzést is (22-25, 19-25).

Csapatunk számára úgy látszik, hogy végre beérett a kemény munka gyümölcse, ezzel a sikerrel csapatunk megszerezte második extraligás győzelmét.

Csapatunk univerzális játékosa, Tóth Kristóf így élte meg a győztes mérkőzést: „Fordulatos meccsen vagyunk túl, hiszen szetthátrányból felállva tudtuk megszerezni a 3 pontot. Sajnos az első szettet nem sikerült kellő hőfokon elkezdeni, és a sok hibánkat kihasználva a hazaiak behúztak azt a szettet. A továbbiakban megtaláltuk az alapjátékunkat, és a támadó jellegű nyitásokkal nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet. Úgy érzem, ez a lendület kitartott a mérkőzés végéig, a pár pontos hullámvölgyeken is túl tudtunk lendülni. Remélem ezt a teljesítményt a következő fordulóra is magunkkal tudjuk vinni.”

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely az alábbiakat mondta a győzelmet követően: „Az elmúlt hetek edzésmunkája alapján megérdemeltük ezt a sikert. Az első felvonásban kicsit idegesen, kapkodva játszottunk. A másik szettre szerkezetileg változtattunk, ami be is jött. Nagyon örülök neki, hogy végre masszívak voltunk és amikor fej-fej mellett ment a két csapat, akkor mi bírtuk tovább. Gratulálok a srácoknak!

A nagyszerű sikerről még a nemzetisport.hu is beszámolt: Miskolcon nyert a TFSE!

MEAFC Peka-Bau – TFSE 1:3 (-20, 21, 22, 19)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, 70 néző. V: Filibért T., Gyulai G.

TFSE: Tóth K. 21, Gebhardt 12, Füzék, Tóth M. 4, Merkler 6, Mihucz 8. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 2, Quintz 9, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

A fiúk számára új időszak kezdődik az évadban mostantól, ugyanis szerdán 19:30-tól következik a Magyar Kupa nyolcaddöntője a másodosztályú Győr ellen, majd az Extraliga alapszakaszának második köre, ahol ismerős ellenfelekkel néznek majd farkasszemet. Következő bajnoki mérkőzésükön, december 10-én a VRCK Kazincbarcikával csapnak majd össze idegenben, ezt követően a Szeged érkezik, majd 20-án Székesfehérvárra látogatnak.

Gratulálunk fiúk, így tovább TFSE!

Fotó: MEAFC fotó

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!