Férfi NBII Kosárlabda

2 év után újra a dobogón!

NBII-es férfi kosarasaink a bajnokság záró fordulójában a play off-ért küzdő ELTE Fortis csapatához látogattak. Mindkét fél számára fontos volt ez a találkozó, hiszen a győztes a dobogó harmadik fokára állhatott fel, megkoronázva ezzel a 2022/23-as idényt. Legnagyobb örömünkre Boros Zoltán fiai ünnepelhettek a lefujást követően, miután 10 ponttal, 82-92-re győzték le riválisukat idegenben!

Végig szoros volt a küzdelem, sőt az ELTE kezdett jobban. Az első negyedben 4 egységgel szereztek többet és a másodikban ezt további 3-mal tudták növelni. Az összecsapás 47-40-ről folytatódott a harmadik etapban, ahol az eddigiekhez képes ugyan kevesebb pont esett, de elkezdtünk visszazárkózni. Pozsik Zsombor két büntetőjével kerülhettünk volna közelebb, de a túloldalon egyből triplával válaszoltak a szerzett pontokra. Ekkor jött Vígh Marcell és Félix Ákos, akiknek köszönhetően átvettük a vezetést.

Nem örülhettünk sokáig, mert a hazai akció is sikerrel zárult. Lepsik Rico és Pozsik pontjaival egalizáltunk, majd Víghé lett az utolsó szó és így már csupán 3 egységre csökkent a differencia. Ezt követően a záró szakaszban felborult a pálya és az eddig kialakult nyomás innentől a házigazdára nehezedett. Vígh ott folytatta, ahol abbahagyta, 3 sikeres büntetővel, egy középtávolival és egy triplával büntette az ellent. Az egész meccsen brillírozó Pataki Levente és Pozsik duo révén újabb 5 egység került a nevünk mellé, 65-71 szerepelt az eredményjelzőn.

Vérszagot fogtak a srácok és Vígh, Pataki majd Rico pontjai tovább növelték az előnyünket. Horváth Geri ezt követően második távoliját értékesítette ebben a negyedben 77-83-nál a kihagyott büntető után lépett ki és szerzett 3 pontot. Pataki követte a példáját és ő sem volt rest vállalni egy újabb hármast, csak az utolsó negyedben négyet dobott! Vígh Marcellé lett az utolsó szó és két büntetővel beállította a 82-92-es végeredményt.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A fiúk elképesztő munkájának gyümölcsét csattanóként az utolsó meccsükön arathatták le, teljesen megérdemelten. Februárban kezdték a 11 meccses győzelmi sorozatot, mely sajnálatos módon a Pénzügyőr ellen ért véget, de minden jó, ha jó a vége, ugyanis 2 év után újra dobogós helyen végzett a csapat. A mérkőzés legjobbjai egyértelműen Pozsik Zsombor és Pataki Levente, akik ketten együtt 45 pontot szereztek! Nem sokkal marad el mögöttük Vígh Marcell 18 egységgel, továbbá még Horváth Gergely (11) és Lepsik „Rico” Richard (10) emelkedett ki a szűkös keretből.

Forrás: MKOSZ

Gratulálunk a fantasztikus győzelemhez és a bronzéremhez srácok!

Forrás: MKOSZ