Egyetemi sport Univesiade

19 TF-es hallgató képviseli egyetemünket Kínában!

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 19 hallgatóval képviselteti magát a kínai Chengduban megrendezésre kerülő 2021-es Egyetemi Világjátékokon! Korábban már szó esett a kosárlabda válogatottról, ezúttal viszont az összes olyan sportolóra kitérünk, akik egyetemünkön végzik tanulmányaikat.

Bernáth Rékáról, Boros Bertáról, Kenyeres Anettről, Király Andreáról, Mányoki Rékáról és a teljes kosaras keretről, illetve a helyszín leírásáról itt olvashattok bővebben: Kínára hangolódva – íme az Universiade válogatott!

Preil Vivien, Furkó Kálmán, Gerei Tamás, Kerekes Krisztián és Szabó Márton evezésben fogja megmérettetni magát, Kardos Edina, Horváth Gergő és Rabb Krisztián pedig vívásban. Csapatsportágak tekintetében kosárlabdán kívül még vízilabdában leszünk érdekeltek, Ekler Bendegúz és Vigvári Vendel lesz a csapat tagja. Egyéni sportágak terén atlétikában Eszenyi Napsugár és Czeller Gábor, judoban Havasi Bálint és nem utolsó sorban úszásban pedig Ollé Móni utazik majd, aki 2022-ben a egyetemünk legjobb női sportolójának választottak!

Mindenkinek sok sikert és jó utat kívánunk!