Kosárlabda Női NBI/A

Hosszabbításban győztünk a BKG otthonában!

Izgalmas mérkőzésen sikerült fontos győzelmet aratni idegenben!

NBI/A-s női kosarasink a BKG Primához látogattak hétvégén és izgalmaktól nem mentes összecsapáson kerekedtek felül ellenfelükön! Mint arról már korábban beszámoltunk, a szigetszentmiklósi gárdát egyszer már sikerült legyőzni, de akkor hazai környezetben és ezúttal idegenben kellet helytállnia a lányoknak.

fotó: MKOSZ/BKG

Az első félidő nagyon vegyesre sikeredett, hol a hazaiak kerültek fölénybe, hol pedig mi. A mérkőzés elején a BKG kezdett jobban, de egy időkérést követően Magyar Bia rendezte a sorokat és innentől kezdve egyik csapat sem tudott 2 pontnál többel elszakadni a másiktól (21-22).

fotó: MKOSZ/BKG

A második negyedben lányaink jobbnak bizonyultak (11-19), ráadásul aki pályára lépett pontot szerzett! Azonban a 3. negyedben elkezdett felzárkózni az ellenfél és innentől megint egál volt az összecsapás. Egyik csapat sem tudott nagyobb különbséget kilakítani és bár vezettünk a mérkőzés vége előtt az utolsó másodpercekben tudott egyenlíteni ellenfelünk. Mindezek ellenére a hosszabbítást nagyon jól kezdtük, ami megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét.

fotó: MKOSZ/BKG

Dúl Panka így vélekedett a mérkőzésről:
Elég hullámzó volt a mérkőzés. Sokszor kaptunk szívinfarktust mindannyian. Ez a sok hárompontosnak köszönhető, amit a BKG az utolsó másodpercekben dobott, de támadó lepattanókkal tudtuk ezeket kompenzálni. Nem dobtunk kívülről jól, de szerencsére ezzel sikerült őket megfognunk,hogy a lepattanó harcot a végén megnyertük.

Magyar Bianka határozott értékelése az összecsapást követően:
Lepattanózásunk és a küzdeni tudásunk volt a döntő faktor a mérkőzésen. Tudtuk azt, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen kemény napok állnak mögöttünk. Tudtuk azt, hogy otthon a BKG sok nagy csapatot megszorongatott. Azt gondolom, hogy a nézők egy jó mérkőzést láthattak. Gratulálok a BKG csapatának is, mert nagyot küzdöttek, sok utolsó másodperces triplát dobtak amivel folyamatosan tartották velünk a lépést. A héten gyakoroltakból viszont láthattunk, a támadó játékunk fejlődött. Még nem volt hosszabbításos mérkőzésünk a szezonban, így legalább ezt is sikerült gyakorolni. Úgy mentünk bele a hosszabbításba, hogy minden lepattanó a miénk lesz és ez így is volt.

BKG PRIMA Szigetszentmiklós – TFSE-MTK 78 -81(21-22, 11-19, 22-13, 16-16, 8-11)

Bajnokság, 20. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Ádám J., Balog Gy. (Bogárdi J.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 17/9, Davis 4, Zivaljevic 11/6, Kovács V., Campisano 29/9. Csere: Benke, Vári 17/9, Raus.

TFSE-MTK: Theodoreán 6, Tapley 9, Jenkins 18/6, Király 3/3, Dúl 12/6. Csere: Herman 3/3, Pavel 16, Németh 11, Burján 3/3.