3x3 Kosárlabda Női NBI/A

Szabó Fanni a 3×3 válogatottal készül az olimpiai selejtezőkre!

Élvonalbeli játékosunkat, Szabó Fannit is meghívták a 3×3 válogatottba, ahol előbb egy edzőtábor, később pedig egy franciaországi torna vár a nemzeti csapatra februárban.

Szabó Fanninak február 2-től lesz ismét jelenése Székesfehérváron, ahol a magyar 3×3-as válogatott a felkészülési időszakát fogja tölteni Földi Attila szövetségi kapitány szárnyai alatt. Az edzőtábort követően a franciaországi Lille városába utaznak a lányok egy rangos nemzetközi tornára.

Fanni a két ünnep között a felnőtt 5×5-ös olimpiai selejtezőre készülő válogatottal készült az 2024-es idényre. Nem is csoda, hogy felhívta magára a figyelmet! Mióta egyesületünkhöz igazolt, több mérkőzésen is bizonyította, hogy egyik legfontosabb húzóembere lett Hegedűs Péter gárdájának.

Gyakorlatilag a 2023/24-es idénykezdet óta szárnyal játékosunk, akit több tekintetben is az élmenőink között tarthatunk számon. A bajnokság pontátlagát tekintve a 4. legjobb, szerzett labdákban pedig a 2. helyen áll országos viszonylatban. A TFSE-MTK házi ranglistáján az élen jár, akár a dobott pontokat, akár a játékperceket vesszük figyelmebe.

Sok sikert kívánunk Szafi a felkészüléshez és a tornához!

Fotó: Borhi Mihály