Kosárlabda Női NBI/A

76–46-ra nyert a házigazda

Az NBI/A 15. fordulójában Miskolcra látogatott a TFSE-MTK. Lányaink rosszabb szériában álltak a hazaiaknál, ugyanakkor pihentebben érkeztek a borsodi megyeszékhelyre, mivel a piros-fehérek pár napja még az Euroligában játszottak fontos mérkőzést. A mérkőzésen kiválóan védekezett a DVTK, emellett mezőnykisérleteink nem ültek valami jól (27%), így 30 pont különbséggel szenvedtünk vereséget.

Mérkőzés beszámoló a wbasket.hu által:

Dúl Panka és Arella Guirantes triplaváltása indította a találkozót. Ezt követően Darcee Garbin, Cheridene Green és Arella Guirantes pontjaival igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a DVTK. A hazaiak alig négy perc alatt 11-3-ra léptek el. A TFSE kosárcsendjét Ty Marshall törte meg, de gyorsan nőtt a differencia. 15-5-nél már Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot. A DVTK kiemelkedően dobott mezőnyből és a játék minden elemében riválisa fölé kerekedett. A duplákat tekintve a 11 kísérletéből 10 sikeres lett. Ezen felül a hazaiak fölényben voltak a festékben, 9-5-re vezettek a lepattanókban. A legnagyobb differencia 16 pont volt a felek között az első szakaszban, ezt 25-9-nél és 27-11-nél jegyezhettük fel. Becsülettel küzdött a TFSE és még a negyed hajrájában 27-16-ra szépített. Az első szakaszt végül Aho Nina büntetői zárták, így alakult ki a 29-16-os állás. A második etap elején Lauren Manis duplájára Kányási Veronika válaszolt, amikor azonban Dúl Panka is betalált, 31-20-nál Völgyi Péter kért időt.

Cheridene Green révén vett új lendületet a házigazda és egy 7-2-es futással erősítette meg a vezetését. A különbség 12-14 egység környékén állt be. Amikor ennél jobban megugrani látszott a DVTK, 40-24-nél a vendégek időt is kértek. Összességében ekkor tudta tartani a lépést a TFSE és valamivel pontosabb távoli dobásokkal akár szorosabbá tehette volna az eredményt. Eközben ugyanis visszaesett a DVTK dobóteljesítménye is, amíg az első szakaszban 17-ból 12-t értékesített mezőnyből, addig a másodikban 15-ból 6-ot. Ennek ellenére a vezetése és a fölénye nem forgott veszélyben. A félidő hajrájában felváltva esetek a találatok. Végül 14-14 lett a második negyed és 43-30-ra ment a félidőben a DVTK. Hazai oldalon a 12 pontos Arella Guirantes, a vendégeknél a 10 egységnél járó Luren Manis volt a legeredményesebb. A nagy különbséget a harmadik etap rajtja alapozta meg. Monika Grigalauskyte, Cheridene Green, majd Kányási Veronika 7-0-s futást vezényelt, amivel két perc alatt 50-30-ra elszakadt a DVTK.

A TFSE első találata a harmadik szakaszban Németh Alma nevéhez fűződött. A különbség 20 pont környékén billegett. A második negyed második felében is tapasztalt valamivel kiegyenlítettebb játék jellemezte a harmadik etap második felét is. Mindkét oldalon maradtak ki lehetőségek. Az utolsó három percben mindössze három mezőnykosarat jegyezhettünk fel. A záró szakasznak 63-41-ről futottak neki a csapatok. A játék képe ekkor már nem változott. Ez egy pontszegényebb periódus lett. Az első három percben Lauren Manis két büntetője, illetve Kiss Angelika triplája gyarapította a pontok számát az eredményjelzőn. Az utolsó öt perchez érkezve a DVTK tudta felpörgetni a játékot. Kiss Angelika ziccere után 72-44-nél már a 30 egységet ostromolta a differencia. Ezt végül a hajrában 74-44-nél ki is harcolta a DVTK, mely magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést és végül 76-46-os sikert aratott.

DVTK HUN-THERM – TFSE-MTK 76-46 (29-16, 14-14, 20-11, 13-5)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 15. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Rózsavölgyi Alexandra (Sarkadi-Nagy Ágnes)

DVTK-Hun-Therm: Aho T. 5/3, Green 5, Aho N. 4, Garbin 4, Guirantes 18/3. Csere: Kányási 15/3, Grigalauskyte 4, Bacsó, Vég-Dudás, Kiss 15/3, Oláh.

TFSE-MTK: Pusztai 4, Marshall 4, Manis 14, Dúl P. 11/6, Dúl T. 1. Csere: Theodoreán, Szeitl V., Turi 2, Hegedűs 2, Németh 8, Burján, Király.

Fotó: dvtk.eu

Értékelések

Magyar Bianka: Gratulálok a DVTK csapatának, idén minden fronton nagyon szépen helytállnak. Gratulálnék a szurkolóknak is, mindig nagyon jó érzés itt játszani, fantasztikus a légkör, egyedülálló a szurkolás és a hangulat. Nehéz mit mondanom egy ilyen mérkőzés után, két darab triplát dobtunk be egész meccsen, sok üres triplát is kihagytunk. Egy ilyen klassz csapat ellen 50 százalékkal büntetőzni és 10 százalékkal dobni a triplát az nem fér bele. Azt gondolom, hogy az első negyedben volt sok hibánk védekezésben, majdnem harminc pontot kaptunk és nagyon rosszul ütöttük be a faultokat. A második negyedben ezt sikerült kontrollálni, ilyen szempontból rosszkor jött nekünk a szünet. A festékből szerzett pontokat ma nagyon nehezen tudtuk kontrolálni, és sajnos el is bizonytalanodtunk, amit a sok kihagyott üres triplánk is mutat. Többen is alulteljesítettek ma tőlünk és egy ilyen csapat ellen ez nem fér bele. A DVTK egy nagyon szimpatikus csapat, hiszen sok magyar játékossal érnek el sikereket itthon és az Euroligában is, ehhez kívánunk nekik sok sikert! Nekünk pedig olyan mérkőzések következnek most a bajnokságban, amit szeretnénk behúzni, ezen fogunk dolgozni!

Dúl Panka: Sajnos egyet kell értenem azzal, amit Bianka elmondott: belülről úgy éreztem, nem hittük el, hogy partiban tudunk lenni a hazai csapattal. Nincs időnk szomorkodni, fontos mérkőzések várnak ránk, megyünk tovább és javítjuk a hibáinkat.

forrás: hunbasket.hu

A 16. fordulóban a 11. helyen álló Cegléd otthonába utazunk, ahol győzelemmel szeretnénk lejönni a pályáról!