Női NBI Röplabda

Pozitív élményekkel vágunk neki a rajtnak!

NB I-es női röplabdacsapatunk október 7-én, szombaton kezdi meg bajnoki küzdelmeit. Joel Olazábal Herrera tanítványai a tavalyi szezonban 6. helyen végző BVSC-Zugló csapatát fogják hazai pályán elsőként fogadni. A mérkőzés kettős rangadó is lesz egyben, hiszen a női meccset követően férfi Extraliga találkozóra kerül sor.

Az alapozási időszakot a szezon kezdetéhez képest pontosan két hónappal korábban, augusztus 7-én kezdték meg női röplabdázóink. Ez idő alatt komoly kondicionális, illetve labdás edzésekre került sor annak érdekében, hogy lányaink a lehető legjobb formájukban vághassanak neki az új évadnak. A felkészülés jó hangulatban telt és eredményesnek bizonyult, a lányoknak sikerült összeszokniuk a pályán, illetve azon kívül is. Ezeken túl költözésre is sor került, hiszen a legendás „D” teremtől búcsút véve a 2023/24-es szezont immáron új helyszínen, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban kezdik meg játékosaink.

Számos edzőmérkőzést, tornát vívtak meg a TFSE-s lányok a felkészülés alatt, ezekről az alábbiakban olvashattok:

A csapat első barátságos mérkőzésének Gödöllő adott helyszínt, ahol a házigazda GRC csapata ellen 5:0-ás elsöprő győzelmet sikerült aratni. Kegyelmet nem ismerő, agresszív játékot láthattunk a TFSE-s lányoktól a teljes kerettel felálló gödöllői csapattal szemben. A 2021 tavaszán NB I-es bajnokká váló Gödöllővel a bajnokság 5. fordulójában találkozunk.

Ezt követően a Palota otthonában megrendezésre kerülő Szalayné Sebők Éva emléktornán vehettünk részt, ahol szett veszteség nélkül (!) sikerült bezsebelni a jól megérdemelt első helyet. A torna során két mérkőzést játszott csapatunk. Az első meccset az NB I-es ligába visszajutó Kispest SE ellen vívtuk, ahol gyönyörű támadásokkal, okos megoldásokkal rukkoltunk elő. Az első helyért a Magyar Kupában velünk egy ágon lévő, NB II-es Közgáz SC csapatával kellett megvívnunk. A meccsen mutatott hatékony blokkmunkánknak köszönhetően könnyedén felülmúltuk ellenfelünket. A torna során különdíjak is kiosztásra kerültek. A legjobb játékosnak járó elismerést az újonnan érkező Kis Dorottya érdemelte ki sokszínű játékával.

Felkészülésünk utolsó fázisában a Veszprém gárdája látogatott el hozzánk. Ezen az edzőmérkőzésen 3:2-es szettarányban maradtunk alul ellenfelünkkel szemben. A barátságos összecsapás nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis sikerült szembesülnünk azokkal az apróbb hibákkal, melyekkel a szezon kezdetéig még javítani tudunk.

Vezetőedzőnk, Joel Olazábal Herrera így nyilatkozott a szezon kezdetével kapcsolatban: „A felkészülés augusztus 7-én kezdődött, az idei szezonban 15 játékosunk van, ebből 6 új. Az alapozás jól sikerült annak ellenére, hogy az egyetemre járó játékosoknál a kötött órarendek nem mindig teszik lehetővé az edzésterv százszázalékos betartását. A felkészülési meccsek hasznosak voltak, láthattam, mivel kell szembenéznünk ebben a szezonban. A bajnokság első meccse a tavalyról jól ismert csapat, a BVSC-Zugló ellen lesz, akiket az előző szezonban négyszer is legyőztünk. A mostani idényre fordulva náluk és nálunk is változott a játékoskeret. Alig várjuk már, hogy pályára léphessünk a Csörsz utcában, ahol nagy izgalommal várjuk minden szurkoló támogatását. Ebben a szezonban ismét az NB I-es győzelemért, tehát az Extraligába történő feljutásért szállunk harcba, reméljük sikerülni fog!”

A BVSC-Zugló csapata az előző 2022/23-as szezonban 6. helyen zárt az NB I-ben. Tavalyról már jól ismerhetjük őket, hiszen összesen négyszer mérkőztünk meg velük egy évad alatt. Velük kezdtük a Magyar Kupa első fordulóját, ahol mind az oda, mind pedig a visszavágón 3:1-es győzelmet arattunk. A bajnoki mérkőzéseink sem alakultak másképp, a TFSE-s lányok szintúgy 3:1-re nyerték a szezonbeli meccseket. Idén mind a két csapat keretében történtek játékos változások, ám nagyon bizakodunk benne, hogy a végkimenetel a tavalyihoz hasonló marad.

Boller Anna, liberónk nyilatkozata: „Lassan két hónapja készülünk egy kifejezetten fiatal és motivált csapattal. Úgy gondolom, hogy elvégeztük a szükséges munkát ahhoz, hogy sikeresek legyünk és elérjük a kitűzött céljainkat. Ennek első lépéseként izgatottan várjuk a bajnoki nyitányt, ami csarnokavató is lesz számunkra. Igyekszünk magabiztos, összeszedett és elveszett labdát nem ismerő csapatjátékkal előrukkolni!”

Női NB I. – 1. forduló
TFSE – BVSC-Zugló (10.07. 16:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!