Férfi NBI Röplabda

Vár az Extraliga!

Hosszú idő után először láthattuk NB I-ben férfi röplabdázóinkat, akik a 2022/23-as szezonban az 5. helyen fejezték be a bajnoki küzelmeket. Kifejezetten hosszú idény volt a legutóbbi, melynek végén meglepetésként ért mindenkit a hír, miszerint a következő évadtól összevonásra kerül az NB I. és az Extraliga. 12 résztvevősre dúzzad így a bajnokság, ahol október elejétől zajlik majd a harc.

2023 januárjában jelentősen átalakuló keretünkből nyolcan folytatják nálunk, érkeztek többen erősítésként, illetve edzői stábunk is megváltozott. Játékosaink és edzőink nagy része a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói. Nagy Gergely a férfi szakág vezetőjeként került a csapat élére, munkáját másodedzőként Dávid Marcell segíti. A tréner duó neve ismerősen csenghet a nyári Egyetemi Eb-ről, ahol az 5. helyet elérő női csapatot irányították. Erőnléti edzőként az amerikai Armond Willis segíti a csapat munkáját, masszőrként Csényi Ádám, statisztikus a női stábhoz hasonlóan Takács Roland, technikai vezető pedig Urbán Viktória lesz.

Nyolcan folytatják nálunk a tavalyi keretből. A fiúk július végétől napi két edzéssel készülnek az októberben rajtoló bajnokságra. 5 új érkezőt üdvözölhetünk a csapatnál, akik közül többen extraligás tapasztalattal érkeztek hozzánk.

Név: Füzék Zalán
Életkor: 20 év
Magasság: 201 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2022-

A legutóbbi szezonban érkezők egyike Füzék Zalán volt, aki Veszprémben kezdte pályafutását, onnan Székesfehérvárra, majd a TFSE-be igazolt. Centerünk a felnőtt csapat mellett az U20-ban is szerepelt, így bő fél szezon alatt már 30 meccsen lépett pályára egyesületünk színeiben.

Név: Balázs Bálint
Életkor: 21 év
Magasság: 186 cm
Poszt: négyes ütő
TFSE-ben: 2023-

A TF-es hallgató Balázs Bálint gyorsan oszlopos tagjává vált a csapatnak. Budapesten született, majd Dunaújvárosban nevelkedett, később viszont a MÁV Előrétől érkezett hozzánk. Bődületes ütéseit és látványos emelkedését hamar megjegyezték a TF környékén, négyes ütőként nagyon fontos pillére a keretnek.

Név: Fenyő Balázs
Életkor: 21 év
Magasság: 192 cm
Poszt: átló
TFSE-ben: 2022-

Fenyő Balázs 2015-ben a Kaposvári Röplabda Akadémián kezdett röplabdázni, ahonnan 6 év után távozott és a Gammához került. Egy szezon után, 2022 nyarától kezdve egyesületünk kötelékét erősítette. Jelenleg egyetemünkön végzi tanulmányait. Kiváló csapatember, aki mindent megtenne a társakért és a csapatért.

Név: Horváth Bálint
Életkor: 25 év
Magasság: 190 cm
Poszt: négyes ütő
TFSE-ben: 2023-

Bálint a Kisalföldön, Győrben kezdett röplabdázni. A Győri Röplabda Klubtól a SZESE-hez került, ahonnan útja Kecskemétre vezetett. Rengeteg tapasztalatot szerezve igazolt három évvel később Dágra, kevéssel később érkezett hozzánk. Hozzáállásának köszönhetően hamar kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot. Négyes ütőnk is a TF hallgatója.

Név: Merkler Ábel
Életkor: 24 év
Magasság: 190 cm
Poszt: négyes ütő
TFSE-ben: 2020-

A csapat egyik rangidőse Merkler Ábel, aki Pécsen ismerkedett meg a sportággal. Nem csak a teremben mozog otthonosan, többeknek strandröplabdából is ismerősen csenghet a neve, ahol szép eredményeket könyvelhetett el. Ő tagja legrégebb óta csapatunknak, emellett egyetemünk hallgatója is egyben.

Név: Mihucz Csaba
Életkor: 23 év
Magasság: 198 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2022-

A debreceni nevelésű játékos már korábban is megfordult nálunk, amikor az NB II-es kerettel játszott fél szezont 2020 tavaszán. Van tapasztalata a Dunaújváros, Dág és a Kistext csapataiból is. Amellett, hogy centerként fontos tagja keretünknek, az egyetem hallgatója is.

Név: Tóth Máté
Életkor: 22 év
Magasság: 185 cm
Poszt: feladó
TFSE-ben: 2022-

Máté Kaposváron sajátította el a röplabda alapjait, ahonnan 7 év után távozott. Később Budapestre költözött, ahol a Gammánál folytatta, majd 2022 szeptemberében került hozzánk. Feladóként rá is kulcsfontosságú szerep hárul, precíz kezével sokszor okoz fejtörést az ellenfeleknek.

Név: Éliás Balázs
Életkor: 20 év
Magasság: 188 cm
Poszt: liberó
TFSE-ben: 2022-

A 20 éves TF hallgató libero a tavalyi szezonban a felnőtt csapat mellett az U20-as keretben is szerepet kapott. Budapesten a Pénzügyőr színeiben vált igazolt játékossá 2016-ban, onnan érkezett hozzánk 2022 őszén. Szeptember 19-től Merkler Ábellel közösen képviseli majd egyetemünket a Strandröplabda Egyetemi Eb-n Spanyolországban.

Új érkezők

Név: Tóth Kristóf
Életkor: 20 év
Magasság: 199 cm
Poszt: feladó
Előző egyesület: Kaposvári RSE

Feladó poszton mindkét játékosunk vezetékneve egyező. Tóth Kristóf idén nyáron csatlakozott hozzánk Kaposvárról, ahol az Extraligában is játszott. Az utánpótlás válogatottban több korosztályon átívelő tapasztalata van, nevelőegyesületét tekintve Székesfehérvár volt az alma mater 2015-től. Az idei évtől egyetemünk hallgatója edzői szakon.

Név: Laczi Dominik
Életkor: 22 év
Magasság: 188 cm
Poszt: libero
Előző egyesület: DSE

Az utánpótlás válogatottból sokak számára ismert sportoló Zala vármegyében kezdte meg pályafutását, ahonnan Dunaújvárosra került 2016-ban. 7 éven át a Dunaferr játékosa volt, ahol főleg szélső ütőként szerepelt a csapatban. Egyesületünknél liberóként számolnak vele, nagy reményeket fűz hozzá a csapat. Dominiknak ez lesz az első szezonja budapesti egyesület színeiben.

Név: Gebhardt Norbert 
Életkor: 26 év
Magasság: 198 cm
Poszt: négyes ütő
Előző egyesület: Kistext

Keretünk legrutinosabb tagja szintén megjárta az utánptólás válogatottak lépcsőjét. Megfordult korábban a Dunaújváros, Kecskemét, Kazincbarcika, MAFC, Kistext csapatainál. Tapasztalata hatalmas segítség lehet fiataljaink számára, négyes ütőként sok pontot és látványos megmozdulást várunk tőle.

Név: Winter Zétény
Életkor: 19 év
Magasság: 195 cm
Poszt: center
Előző egyesület: Dunaferr

Zétény a MALÉV egyesületénél töltött két év után Dunaújvárosban folytatta pályafutását. Posztját tekintve centerként számolnak vele a 19 éves játékossal. Első évét kezdi meg a TF-en, az egyetem mellett a csapatban is biztosan rengeteg tapasztalatot fog szerezni.

Név: Quintz Tamás
Életkor: 20 év
Magasság: 195 cm
Poszt: center
Előző egyesület: Pénzügyőr

A 20 esztendős Quintz Tamás Dágon sajátította el a röplabdázás alapjait. Megfordult már azóta a Pénzügyőr, Dunaújváros és a Szolnok csapatainál, de a magyar utánpótlás válogatottaknál is szerephez jutott. Egyetemünk hallgatójaként a TF-es magot erősíti, a pályán pedig center poszton számít majd rá stábunk.

A bajnokság menete

Október elején veszi kezdetét a 12 résztvevősre bővülő Extraliga, ahol elképesztő mérkőzés áradatra lehet számítani. A szezon első két hetében, október 7-21. között kapásból 5 találkozóra kerül sor. A 22 mérkőzésből álló alapszakasz kevesebb, mint 6 hónap alatt kerül megrendezésre, ezt követően veszi kezdetét majd a rájátszás, ahol az 1-8. helyzettek felsőházban próbálnak majd szerencsét, a 9-12. helyezettek pedig az alsóházban viaskodnak majd.

Október 7-én tehát kezdetét veszi a bajnokság, ráadásul kettős rangadóval, hiszen női csapatunk 16 órás mérkőzése után lép pályára 19 órától férfi csapatunk. Első ellenfelünk a Kazincbarcika, őket a Szeged követi idegenben, majd a Dág itthon, aztán Dunaújváros idegenben, a hónap zárásaként pedig a MAFC következik itthon.

Mindenkinek sok sikert és győzelmekben gazdag szezont kívánunk!