Női NBI Röplabda

Minden eddiginél fiatalabb kerettel várjuk a szezont!

Idén tavasszal zsinórban harmadszorra zárt második helyen női röplabdacsapatunk az NB I-ben. A soron következő, 2023/24-es évadra fordulva feltérképeztük a keretet, illetve elhoztunk minden érdekességet az október elején startoló küzdelmeket megelőzően. Elöljáróban annyit mondhatunk, minden eddiginél fiatalabb (21.4 év az átlagéletkor) és motiváltabb keret készül a közelgő rajtra!

Kezdésként ami a stábot illeti, továbbra is a kubai mester, Joel Olazábal Herrera irányításával készülnek lányaink, aki mellé a DVTK korábbi feladója, Sitku Renáta érkezett másodedzőként. Renáta a TF-en HK mester szakot végez jelenleg, de gyógytornász és edzői végzettséggel is rendelkezik. Erőnléti edzőként az amerikai Armond Willis segíti a csapat munkáját. Masszőrként korábbi játékosunk, Czakó Bernadett, mentális felkészítésben pedig Nagy Viktória végzi a munkát. Technikai vezetőként Fikó Balázs neve sem cseng ismeretlenül, ahogyan a statisztikus Takács Rolandé sem.

Kilencen folytatják nálunk a tavalyi keretből!

Név: Villányi Brigitta
Életkor: 26 év
Magasság: 170 cm
Poszt: szélső ütő
TFSE-ben: 2016-

Hatalmas öröm, hogy továbbra is csapatunkat erősíti a 2016 nyara óta itt röplabdázó Villányi Brigitta. Az univerzális játékos legnagyobb erőssége a fogadás, aki már több poszton megfordult az eddigi évadok során. Az általa képviselt értékekre és tapasztalatra idén is hatalmas szükségünk lesz. Benne is dobog a TF szív, hiszen egyetemünkön diplomázott.

Név: Boller Anna
Életkor: 27 év
Magasság: 168 cm
Poszt: libero
TFSE-ben: 2018-

Elsőszámú liberónk kirobbanthatatlan tagja a csapatnak és rendre komoly fejtörést okoz az ellenfelek számára. Az előző idényben egyetlen meccset sem hagyott ki és nagy szerepet vállalt a feledhetetlen menetelésből. Tapasztalata és rutinja nagy segítséget fog jelenteni mindenkinek, legyen szó a komplett keretről vagy akár az újonnan érkező liberókról. Anna idén kezdi meg egyetemünkön a sport mentáltréner mesterszakot.

Név: Budaházy Boglárka
Életkor: 22 év
Magasság: 175 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2020-

Negyedik szezonját kezdi meg nálunk a még mindig fiatal, TF hallgató Budaházy Boglárka. Centerünk a TFSE-ben töltött évei alatt rengeteget fejlődött és többször is megmutatta klasszisát a nehéz pillanatokban. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy amióta nálunk játszik, mindig ezüstéremmel zárt csapatunk az NB I-ben.

Név: Kökény Nóra
Életkor: 24 év
Magasság: 170 cm
Poszt: feladó
TFSE-ben: 2020-

Kevés biztosabb kezű ember található a csapatban, mint Kökény Nóri. Feladóként kőkemény feladatot vállal magára, de a pontos labdák mellett sok szemfüles egyéni megmozdulással is segítette már a mieinket győzelemre. Az előkészítések mellett a blokkolásból is rendre kiveszi a részét. Szintén negyedik évét kezdi meg nálunk.

Név: Tettamanti Virág
Életkor: 22 év
Magasság: 185 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2022-

A második TFSE-s szezonjára készülő Tettamanti Virág személyében igazán elhivatott és szorgalmas sportolót ismerhettünk meg, aki a pályán tűzzel vassal küzd a győzelemért. A legutóbbi szezon elején több sérülés is hátráltatta, de amint elkezdte visszanyerni önbizalmát, úgy vált alapemberré. Centerként láthattuk alapesetben, de ütőként is remekelni tudott, illetve többször is szemtanúi lehettünk annak, milyen jól blokkol.

Név: Török Petra
Életkor: 23 év
Magasság: 182 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2019- 

Petra évekkel ezelőtt az U19-es csapatunkból verekedte fel magát az NB I-es keretbe, majd alappillérré vált. Rövid nyíregyházi kitérője során az Extraligában és a nemzetközi porondon is megmérettette magát, de 2023 januárjától újra kék-fehérben tevékenykedik. Immáron ötödik TFSE-s szezonjára készül játékosunk, aki ezzel a legrégebb óta nálunk játszók táborában a harmadik helyre lép fel.

Név: Turcsányi Zita
Életkor: 18 év
Magasság: 178 cm
Poszt: feladó
TFSE-ben: 2022-

A korábbi korosztályos válogatott feladó már az első nálunk töltött szezonjában megmutatta, milyen magas szintet képvisel. Turcsányi Zita még mindig nagyon fiatal, azonban hétről hétre szívja magába a tudást és a tapasztalatot. Biztosak lehetünk abban, hogy a soron következő évadban sok szépet és jót látunk majd tőle.

Név: Vámos Adrienn
Életkor: 20 év
Magasság: 178 cm
Poszt: szélső ütő
TFSE-ben: 2022-

Vámos Adrienn is 2022 nyarán csatlakozott hozzánk, ütőként többször is láthattuk a pályán. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportolójaként és hallgatójaként ő is a kampuszon tölti ideje nagy részét. Adritól azt várjuk, hogy az előttünk álló évadban hozzáállásával és teljesítményével járul hozzá a TFSE sikereihez.

Név: Zen Isabella
Életkor: 22 év
Magasság: 180 cm
Poszt: center
TFSE-ben: 2022-

Zen Isabella személyében olyan játékost ismerhettünk meg, aki tengerentúli tapasztalataival tovább emelte játékunk színvonalát. Bella is TF hallgató, akinek motiváltságára és az adottságaira nem lehet panasz, biztosak vagyunk benne, hogy idén is kulcsfiguraként tekint rá Olazábal mester.

Új érkezők

Név: Tátrai Zsanett
Életkor: 19 év
Magasság: 178 cm
Poszt: négyes ütő
Legutóbbi egyesület: BDSE

Keretünk egyik legújabb tagja Érden kezdte meg pályafutását, ahol 8 éven át röplabdázott. Innen az NB I-es Budaörsi DSE-hez igazolt, ahol a legutóbbi szezonban 17 NB I-es meccsen lépett pályára, továbbá az országos döntőbe kerülő U20-as csapat meghatározó játékosa volt. Zsani ambíciózus hozzáállásával hamar megnyerte új csapattársai és az edzői stáb elismerését.

Név: Kis Dorottya
Életkor: 21 év
Magasság: 176 cm
Poszt: négyes ütő
Legutóbbi egyesület: UTE

Kis Dorottya tősgyökeres újpesti játékosnak mondhatja magát. Az idei lesz az első alkalom pályafutása során, hogy nem lila-fehér mezben lép majd pályára. Tavaly 46 mérkőzésen szerepelt, ezek közül 41 alkalommal volt kezdő. A 2022/23-as évadban az NB I-es újpesti fíókcsapat egyik vezére volt, ahogy az U20-as bajnokságban sokáig menetelő gárdának is.

Név: Tatár Gréta
Életkor: 20 év
Magasság: 180 cm
Poszt: négyes ütő
Legutóbbi egyesület: MTK

Tatár Gréta a legutóbbi szezonban Extraligában érdekelt MTK egyik alapembere volt. A 2022/23-as idényben 31 mérkőzésből 31 alkalommal volt kezdő. Nevelőegyesülete a Békéscsabai RSE, ahol 6 évet töltött. Utánpótlás éveiben korosztályos válogatottnak is mondhatta magát, részt vett a 2018-as szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon és még abban az évben tagja volt a Közép-európai Ligában bronzérmes nemzeti csapatnak is. 2021-ben és 2022-ben is az U21-es országos bajnokság legjobb női játékosának választották.

Név: Kiss Kornélia
Életkor: 20 év
Magasság: 183 cm
Poszt: négyes ütő
Legutóbbi egyesület: MTK

Kiss Kornélia 2014-ben a Kispest SE-ben kezdett el röplabdázni, majd 3 évvel később került az MTK-hoz. Idén nyáron meghatározó játékosa, mondhatni pontgyárosa volt a portugáliai Egyetemi Eb-n 5. helyet megszerző csapatunknak, tehát nem ismeretlen számára az „új” közeg. Nelli nehéz éveken van túl, a 2021/22-es szezont teljesen ki kellett hagynia egy súlyos sérülés miatt, visszatérése óta viszont szomjazik a lehetőségre és a sikerre. Nálunk minden adott lesz ahhoz, hogy kiteljesedjen és olyan formába kerüljön, amilyenre ő hivatott.

Név: Kucsera Jázmin
Életkor: 18 év
Magasság: 160 cm
Poszt: libero
Legutóbbi egyesület: BRSE

A TF-re frissen felvételt nyerő Kucsera Jázmin Békéscsabáról érkezik hozzánk. Tavaly kereken 50 mérkőzésen számítottak rá, 22 alkalommal az NB I-ben szereplő fiókcsapatnál, 28 ízben pedig az U20-as bajnokságban bronzéremig jutó alakulatnál. Mindkét ligában csapatkapitány volt, így kifejezetten korán megtapasztalta a vezérszerepet. Karrierje során először igazolt másik csapathoz, ami nem kevés változást és izgalmat jelent egy sportoló karrierjében. Stábunk számára kifejezetten fontos volt, hogy minden poszton bő rotáció és verseny legyen a helyekért, ez immáron a liberoknál is megvalósul.

Név: Weidemann Lili
Életkor: 19 év
Magasság: 165 cm
Poszt: libero
Legutóbbi egyesület: MTK

Weidemann Lili a Vasas kötelékében vált igazolt röplabda játékossá 2015-ben. A piros-kék csapatnál 6 évet töltött el, majd az MTK-hoz igazolt, ahol a felnőtt mezőnyben is lehetőséget kapott. Játszott az Extraligában, de talán még nagyobb dolog, hogy első számú liberoként vált bajnokká 2022-ben az U19-es csapattal, idén pedig az U20-as kerettel. Utóbbi sikert Tatár Grétával és Kiss Kornéliával közösen élhette meg, így neki sem teljesen idegen az új közeg.

A bajnokság menete

Ami a soron következő bajnokságot illeti, korábbi klasszisunk, Komcsák Boglárka gondolatai jutnak eszünkbe. Bogi 2022 tavaszán némi kritikával illette az NB I. rendre változó lebonyolítását. Az új idényre fordulva újfent módosult a kiírás.

A tavalyi 12-ről 11 csapatra csökkent a mezőny, 20 fordulós lesz az alapszakasz, melyet követően rájátszásra kerül sor, ahol a legjobb négy klub mérheti össze az erejét. A play-off során elsőként a két győzelemig tartó elődöntő következik, majd a győztesekre finálé, az elődöntő vesztesei számára pedig bronzcsata vár. A bajnokság győztese (amennyiben nem fiókcsapat) jogot szerez a az Extraligában való szereplésre a 2024/25-ös idényben. Ha fiókcsapat zárna az első helyen, akkor a legmagasabban záró nem fiókcsapat szerezné meg a feljutás jogát.

Az idényt négy hazai találkozóval nyitják lányaink. Október 7., 21., 28., illetve november 4-én is a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban játszik majd a csapat, sorrendben a BVSC, Szeged, Kispest és az MTK együtteseivel. Elmondható tehát, hogy a liga három új szereplőjével már a bajnokság elején megmérkőzhetünk.

Mindenkinek sok sikert és győzelmekben gazdag szezont kívánunk!