Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Nem sikerült a pontszerzés a Szeged ellen!

Extraligás férfi röplabdacsapatunk 0:3-as vereséget szenvedett az év utolsó bajnoki mérkőzésén hazai pályán, a Szeged egyesülete ellen.

Tapasztaltabb riválisunk agresszív támadásainak köszönhetően már a mérkőzés elején ellépett (0-3). A kialakult előnyt a szett közepéig tudták tartani a szegedi röplabdások, ugyanis Tóth Kristóf és Mihucz Csaba hatékony megoldásainak hála csapatunknak sikerült megtörnie ellenfelünk előrenyomulását, 12-12-nál már egált mutatott az eredményjelző. A jó szériánk sajnos nem tartott sokáig, a szegediek több ki nem kényszerített hibánkat kihasználva ismételten előnyre tettek szert (12-15), ám ezúttal nem engedtek esélyt Nagy Gergely tanítványainak a felzárkózásra. Az SZRSE egészen a szett végéig menetelt, az első játszma 20-25-ös szegedi győzelemmel zárult.

A következő két etap is hasonlóan alakult, ellenfelünknek sikerült továbbvinnie lendületét a meccs hátralévő részére is. A Szeged csapatát még Gebhardt Norbert és Quintz Tamás offenzív támadásai sem tudták megállítani. Csapatunktól a második és a harmadik szett alatt is láthattunk gyönyörű megoldásokat és pontsorozatokat, amik bíztató előjeleket mutatnak a jövőre nézve, ám ezen az összecsapáson ez koránt sem volt elég a Szeged elleni szettgyőzelemhez. A második játszmát 16:25-re, a harmadikat pedig 23:25-re vesztette el TFSE-s röplabdacsapatunk.

Merkler Ábel, csapatunk kettes ütőjének gondolatai a mérkőzést követően: „Szerintem sajnos a legtöbb játékelemben magunk alatt teljesítettünk, újra meg kell találnunk az elmúlt pár heti formánkat. Gratulálunk a Szegednek.”

TFSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (-20, -16, -23)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 83 néző. V: Bibók F., Tillmann G.

TFSE: Tóth, Gebhardt 13, Mihucz 7, Tóth K. 9, Balázs B. 1, Quintz 6. Csere: Laczi (liberó), Füzék, Merkler 1. Vezetőedző: Nagy Gergely.

TFSE-s férfi röplabdásaink következő bajnoki mérkőzésüket már csak az új esztendő januárjában fogják játszani a Dág csapata ellen, de előtte még vár rájuk egy kupamérkőzés december 23-án. Csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében a tavalyi bajnok Pénzügyőr csapatával fog megvívni e hét szombaton 18:00 órától hazai környezetben.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Fikó Balázs – TFSE