Közlemény

Hivatalosan is megnyílt az új otthonunk!

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2023-as tanévnyitó ünnepségét már a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartották. A létesítmény az atlétikai világbajnokság egyik edzőközpontjaként működött az elmúlt hetekben. Az ide érkező sportolók, edzők, stábtagok a világbajnokság alatt szuperlatívuszokban vélekedtek a csarnokról és a pályáról, ezért is várhattuk már mi is nagyon izgatottan az intézmény hivatalos megnyitóját, melyre szeptember 4-én délelőtt került sor.

Az ünnepséget prof. dr. Sterbenz Tamás nyitotta meg. Egyetemünk rektora kiemelte, hogy a magyar sport legfontosabb létesítményét adták át, mert itt fogják képezni a jövő sportszakembereit. Hozzátette, nincs más hely az országban, ahol az oktatás, a sporttudomány, a kutatás, a szolgáltatások és a valódi sport ennyire összefonódna.

Ezt követően prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett rá, hogy az atlétikai vb-n részt vett külföldi versenyzők az edzőközpontot olimpiai színvonalúnak nevezték. Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, az új sportkomplexummal a nagy múltú felsőoktatási intézmény képes lesz megfelelni a modellváltási kihívásoknak és, hogy az ilyen létesítmények nemcsak az élsportolók számára biztosítanak világszínvonalú körülményeket, de ahhoz is hozzájárulnak, hogy minél több embernek váljon élete részévé a sport.

prof. dr. Hankó Balázs, felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár a rendezvényen arról beszélt, hogy jó ma a TF-n egyetemistának lenni, a csarnok elkészültével pedig „büszkén jelenthetjük, hogy a jó harcot megharcoltuk, a pályát végigfutottuk”, és aki a TF-re jár, az elköteleződik az egészség és a sport iránt. „Legyünk bár hivatásosak, vagy csak sportot kedvelők, ez életünk minél tovább való megélésének a kulcsa, és mindehhez az egyetemi szintű sportoktatás a középpont és az origó”.

(forrás: MTI, Dr. Schmidt Ádám Facebook oldala)