Közlemény

Februártól sportigazgató a TFSE-nél!

Az elmúlt években a TFSE elnöksége a TF vezetésével közösen törekedett arra, hogy a TFSE a 23 aktív szakosztály értékeire építve, minél inkább egy egységes és transzparens sportegyesületként működjön. Az egyesület méretéhez igazodó szabályzatok és szervezeti felépítés, az egyeséges tagdíjkezelés, központilag koordinált gazdálkodás és kommunikáció mind ebbe az irányba mutatnak. Ez számos változással járt, amelyben a szakosztályvezetők együttműködését külön köszönet illeti. Az adminisztratív, pénzügyi és szervezési feladatok esetében tisztultak a folyamatok, a TFSE Iroda biztosítja a szakosztályok részére a sportolók felkésztéséhez és versenyeztetéséhez szükséges operatív hátteret.

A további fejlődést a sportszakmai tevékenységek összehangolása jelenti. A TFSE és a TF vezetésének célja, hogy valamennyi szakosztályban az egyetem és az egyesület nevéhez méltó és stratégiai céljaihoz illeszkedő szakmai munka valósuljon meg, amelyhez központi sportszakmai támogatást kívánunk biztosítani.

Rakaczki Zoltán, a TFSE ügyvezetője úgy fogalmazott: „Már egy éve felmerült a sportigazgatói pozíció létrehozása, követve más nagylétszámú és eredményes multisport egyesületek gyakorlatát, azonban csak mostanra állt elő az ideális helyzet plusz forrás és alkalmas szakember tekintetében. Először december végén merült fel Ludvig Zsolt neve, akivel januárban többször egyeztettünk és hamar kiderült, hogy egyeznek az elképzeléseink a TFSE sportszakmai tevékenységével kapcsolatban. Január végén mondott igent a feladatra, és mivel mindketten a közös munka mielőbbi megkezdése mellett voltunk, február 1-el létre is hoztuk a TFSE sportigazgatói pozíciót. A sportigazgató elsődlegesen egy támogató szerepkör, de a szakmai minőségbiztosítás és az egyesületi szintű érdekek képviselete okán bizonyos helyzetekben irányító és ellenőrző is.”

Ludvig Zsolt, TF-et végzett testnevelő tanár és szakedző, egykori TFSE sportoló, a Magyar Röplabda Szövetség korábbi főtitkára fogja betölteni. Első lépésben az egyes szakosztályokban zajló munka megismerése, az esetleges nehézségek feltérképezése, a támogatást vagy fejlesztést igénylő területek azonosítása a fő feladatköre.

Kinevezését követően így fogalmazott Ludvig Zsolt: „A sport mindig is része volt az életemnek, több sportág kipróbálása után a röplabdázás mellett köteleztem el magam, ebben a sportágban töltöttem az elmúlt mintegy 35 évet. 1993-ban nyertem felvételt a TF-re, ahol lettem tagja a TFSE férfi röplabda csapatának, amely megnyerve a másodosztályt feljutott az NB I/B. osztályba és több MEFOB címet is szerzett az egyetemnek. A tanulmányaim során a röplabda sportág edzői szakképzését is végeztem, így a 1997-ben szerzett tanári diplomám mellé 2001-ben röplabda szakedzői diplomát is szereztem.

Edzői pályafutásomat a BSE csapatánál kezdtem, majd Nyíregyházán töltöttem 11 évet és Gödöllőn fejeztem be, 15 sikeres év után. A bajnoki és kupagyőzelmek mellett nemzetközi porondon is rendszeresen szerepeltem csapataimmal, valamint 6 évig töltöttem be a felnőtt női szövetségi kapitányi posztot, Edzői pályafutásom után a Magyar Röplabda Szövetség főtitkáraként tevékenykedtem 2023-ig, részese lehettem a sportág KSF és TAO támogatási körbe történő csatlakozásának, megújulásának, sikereinek, nagy rendezvényeinek és képviselhettem a sportágat a nemzetközi szövetségekben.

Fontosnak tartom elmondani magamról, hogy nyitott személyiségű csapatjátékos vagyok, mások véleményét és javaslatait szívesen meghallgatom és megfogadom, de határozottan kiállok a véleményem mellett az általam képviselt szervezet védelme érdekében. Sportigazgatóként első feladatom a szakosztályok megismerése, a személyes egyeztetések mellett természetesen igyekszem eseményeken, versenyeken is részt venni, a későbbiekben pedig edzéseket is látogatni.. A szakosztályok és az egyesületben zajló munka megismerése után kiemelt feladatom a TFSE középtávú szakmai koncepciójának elkészítése.”