Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Hétvégén dupla hazaival tér vissza a kézilabda!

Utoljára december elején találkozhattunk kézilabdázóinkkal, ami a bajnokságot illeti, de hosszú várakozás után most hétvégén mindkét napra kijut egy hazai mérkőzés! A srácok kezdenek szombaton a Budapesti Honvéddal, vasárnap pedig a hölgyeknek szoríthatunk a Fradi ellen.

Elevenítsük fel, hogy hol is hagytuk abba a bajnokságot!
Herbert Krisztiánéknál forró a talaj, ugyanis a Csepellel pontazonosság alakult ki a 2. és 3. helyen, de a jelenleg éllovas Ferencváros is mindössze egyetlen ponttal vezeti előttük a tabellát. A felsőházba kerülés szempontjából még a 4. helyezett SZISE fut versenyt a budaörsiekkel.
A fiúknál annyi különbség van, hogy ott az első helyen álló FTC eggyel több lejátszott meccsel 5 ponttal vezet. Viszont a 2-4. helyek sorsa továbbra is bizonytalan és ezekre a TFSE-n kívül még a MÁV Előre és a Budakalászi SC pályázik.

Ami a hétvégét illeti, először a fiúkért szoríthatunk, akik a sereghajtó Budapesti Honvéddal csapnak össze az idei év első bajnokiján. A két fél korábbi találkozója 27:35-ös vendég sikerrel ért véget, aktuális forma tekintetében pedig, ha a hazait nézzük, az FTC-n kívül senkinek nem sikerült még legyőznie őket és reméljük, hogy ez így is marad. Érkező vendégeiknek nem épp kiemelkedő az idegenbeli statisztikája, ugyanis eddig 5-ből 5-öt elveszítettek.

Vasárnap tetőfokára hág az izgalom! A lányok a listavezető Ferencvárost fogadják, akivel az első mérkőzésen nem sikerült dűlőre jutni és 33:33 lett a végeredmény. Hazai pályán a hölgyek még mindig keményen állják a sarat és eddig még nem vesztettek csatát. Az ostromra készülő zöld-fehérek mindenkin átgázoltak idegenben, de nem szabad elmenni amellett, hogy az esetek többségében csupán 1-2 góllal bizonyultak jobbnak.

Mindkét csapatunknak 3 fordulója van vissza az alapszakaszból és reményeink szerint fontos pontokkal gazdagodhatnak majd a hétvége folyamán!

NB II. (férfi) „B” csoport – 12. forduló
TFSE – Budapesti Honvéd (02.17. 17:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

NB II. (női) „F” csoport – 12. forduló
TFSE – Ferencváros TC U21 (02.18. 11:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

Sok sikert mindenkinek hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKSZ