Női NBI Röplabda

Háromszettes siker az MTK ellen!

NB I-es női röplabdacsapatunk 0:3 arányú győzelmet aratott az MTK ellen, ezzel továbbra is az élmenők között foglal helyet.

Csapatunk nehézkesen lendült bele a szombat esti mérkőzésbe. Ellenfelünk a szett elején el is lépett pár ponttal (10-7), ám Tátrai hatékony megoldásainak hála 11-11-nél már egált mutatott az eredményjelző. Ezután nem volt megállás, jó szériánknak köszönhetően egyből át is vettük a vezetést. Az MTK-s lányok nem könnyítették meg a dolgunkat, igyekeztek zárkózni, de röplabdásaink lendülete egészen a szett végéig kitartott, ami 22-25-re végződött a javunkra.

A következő etap már gördülékenyebben ment, Joel Olazábal Herrea tanítványai a játszma egészében több ponttal vezettek. Csapatunknak sikerült akkora előnyt kialakítania (14-24), hogy még riválisunk 5 pontos zárkózása sem gátolta meg a szett megszerzését (19-25).

A harmadik, egyben utolsó szett bizonyult a legszorosabbnak. Az MTK röplabdásai hibánk miatt 4 pontos előnyt alakítottak ki (7-3), de Tatár Gréta ászainak köszönhetően gyorsan redukálódott a különbség. Ezt követően a két együttes végig fej-fej mellett haladt. Kis Dorottya támadásaival sikerült a végjátékban ellépnünk (20-22), majd ellenfelünk két hibapontjával behúztuk ezt az etapot, így a mérkőzést is (21-25).

Korábban az MTK-ban is megforduló négyesütőnk, Tatár Gréta gondolatai a mérkőzést követően: „A meccsbe lassan érkeztünk meg eleinte, de szerencsére a végjátékokban mindig mi tudtunk felülkerekedni, ezáltal fontos 3 pontra tettünk szert. Hétfőtől újult erővel készülünk a Vasas elleni rangadóra, amire minden kedves szimpatizánst várunk sok szeretettel!”

MTK Budapest – TFSE 0:3 (22, 19, 21)
Szent Imre Gimnázium, 91 néző. V: Takács Á., Suba I.

TFSE: Kökény N. 5, Tátrai Zs. 9, Török P. 6, Kis D. 13, Tatár 12, Zen 9. Csere: Boller, Kucsera (liberók), Turcsányi 1, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásainkra igazi rangadó vár, ugyanis a Vasas SC fiókcsapata érkezik a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba jövő szombaton (02.24. – 18:00). A Vasas csapata jelenleg 40 ponttal, de kettővel több lejátszott mérkőzéssel a tabella élén áll, míg a mieink 38 megszerzett egységgel a második fokon helyezkednek el. A legutóbbi, novemberi összecsapás 1:3-as idegenbeli győzelemmel végződött a mi javunkra.

Gratulálunk lányok, így tovább TFSE!