Női NBI Röplabda

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz!

NB I-es női röplabdásaink szenzációs játékkal előrukkolva 3:0-ra múlták felül a BVSC gárdáját hazai pályán.

Lányaink nagy lendülettel érkeztek meg a pályára, Zen Isabella ászai és Kis Dorottya támadásai után hamar 10-5-öt mutatott az eredményjelző a javunkra. A BVSC is folyamatosan nyomult előre, de Tatár Gréta pontjaival sikerült megakadályoznunk a felzárkózást. A végjátékban is végig a kezünkben volt az irányítás, még ellenfelünk időkérései sem zavarták meg csapatunk fergeteges játékát. Kis Dorottya ütésével 25-20-ra be is húztuk az első szettet.

Joel Olazábal Herrea tanítványai a következő etapra sem fáradtak el. A küzdő felek fej-fej mellett haladtak a szett közepéig, ám Tátrai Zsanett támadásai után már 4 ponttal riválisunk előtt jártunk (17-13). A végjátékban Turcsányi Zita pontjaival tartottuk előnyünket, és ismét győzelemmel zártunk (25-21).

A harmadik és egyben utolsó játszmára teljesen kiengedett ellenfelünk. Tettamanti Virág sáncainak hála 9-2-re vezettünk, ez a pontkülönbség csak növekedett a szett előrehaladtával. Csapatunk játéka teljesen összeállt, lányainkon látszott, mennyire szeretnék megnyerni ezt a mérkőzést. Ennek meg is lett az eredménye, a harmadik etapot 25-13-ra hozták a TFSE kiválóságai.

Tátrai Zsanett szavai a győzelmet követően: „A mérkőzés elejétől kezdve teljes összhangban volt a csapatunk, ami az eredményen is meglátszik. Szerintem mindenki a maximumot hozta ki magából, betartottuk a megbeszélt taktikákat és jól kiegészítettük egymást. Ezeket kell tovább vinni a visszavágóra is.”

TFSE – BVSC-Zugló 3:0 (20, 21, 13)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 121 néző. V: Horváth M., Filibér T.
TFSE: Tátrai Zs. 4, Zen 9, Turcsányi 5, Tatár 11, Tettamanti 7, Kis D. 17. Csere: Kucsera, Weidemann (liberók), Kökény, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásaink pénteken 20 órától vívják az elődöntő második mérkőzését a BVSC pályáján. Ha csapatunk ezúttal is pozitív végkimenetellel zárja a párharcot, egyenesen a döntőbe jut, ahol a Vasas – Veszprém duó győztesével néz farkasszemet. Utóbbi felek küzdelme 3:0 arányú Vasas sikerrel kezdődött. A minket érintő visszavágón kiélezett összecsapásra számítunk, ahol a házigazda Zugló az életéért fog küzdeni, a mieink pedig azért, hogy bebiztosítsák helyüket a fináléban.

Gratulálunk lányok, csak előre TFSE!

Fotó: Borhi Mihály