Taekwondo

EB bronzérmes tehetséget igazoltunk!

Józsa Levente mostantól Taekwondo szakágunkat fogja erősíteni. Átigazolása után választ adott pár, bennünk felmerülő kérdésre és vázolta a jövőre vonatkozó terveit.

TFSE: Szívből gratulálunk az átigazolásodhoz!

Levente: Köszönöm szépen, nekem megtiszteltetés, hogy a TFSE-t képviselhetem a továbbiakban. Az interjú előtt engedjétek meg, hogy hálámat fejezzem ki a GoldStars Sportegyesületnek és a Budapesti Honvéd Sport egyesületnek, hogy az eddigi karrieremet segítették és támogatták a fejlődésemet.

TFSE: Mióta Taekwondozol?

Levente: A Taekwondoval 6 évesen ismerkedtem meg egy iskolai bemutató alkalmával, ahol későbbi nevelőedzőm Kovács Miklós volt ott edzőként, és nagyon megfogott az, amit láttam. A kezei alatt ismerkedtem meg a taekwondo alapjaival, majd mostani edzőmmel, Galambos Bencével folytattam a munkát. 

TFSE: Mik a legnagyobb eredményeid?

Levente: Szeretnék a kezdetektől haladni előre. Első és talán legfontosabb eredményem a Kadet Európa-bajnokságon elért 3. helyezésem, ami elindított egy úton. Mai napig fontos állomásnak tartom ezt az eredményt. A következő mérföldkő a 2019-es év volt számomra, amikor a junior Olimpiai Súlycsoportos Európa-bajnokságon 1. helyet szereztem. Eddigi legnagyobb eredményemet is 2019-ben értem el ez pedig a felnőtt Extra Európa-bajnokság, ahol a 3. helyen végeztem 17 évesen.

TFSE: Mi a legszebb pillanat az eddigi pályafutásod alatt?

Levente: Itt most úgy érzem egy versennyel kapcsolatos választ várna tőle mindenki, de nem azt fogok adni. A legszebb pillanatok azok, amikor a szüleim büszkék rám egy-egy eredmény után. Mindig támogattak a sportban és azon kívül is. Apukám a legnagyobb rajongóm, ő mindig elhiszi, hogy győzni tudok és hisz bennem, még ha én nem is gondolom ezt reálisnak. Ő minden helyzetben mögöttem áll és bíztat.

TFSE: Mik a céljaid?

Levente: Sporteredményekben a legfőbb célom, hogy Olimpiai kvótát szerezzek hazámnak és én lehessek Salim József után az első magyar olimpikon. Ezen kívül szeretnék az Olimpián és a Világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állni. Számomra nagy öröm, hogy ebben segítséget nyújt a TFSE. Úgy gondolom, hogy a TE hazánk legjobb sport egyeteme. Megkaptam azokat a lehetőségeket az egyesülettől, amik elősegítik a fejlődésemet és hozzájárulnak a sikereim eléréséhez, valamint tanulmányaimat is itt szeretném folytatni az érettségi után.

Gratulálunk Levente eddig elért sportsikereihez. Reméljük, hogy együtt el tudjuk érni az olimpiára és világbajnokságra vonatkozó céjait!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!