Egyetemi sport

68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója – Dobogós lett a TF!

Idén Pécs adott otthont a Sportszakos Hallgtók Sporttalálkozójának, amit 68. alkalommal rendeztek meg! Az október eleji eseményt a PTE-TTK Sporttudományi és Testnevlési Intézete szervezte. A versenyen 8 egyetem közel 400 hallgatója és oktatója vett részt 6 sportágban, melyek: úszás, női kézilabda, férfi kosárlabda, mix röplabda és kispályás labdarúgás voltak.

Forrás: univpecs.com

Az alábbi egyetemek vettek részt a küzdelmekben: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, ELTE Savaria Egyetemi Központ, Nyíregyházi Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem. Összességében elmondható, hogy hallgatóink jelesen képviseltek bennünket és szép eredményekkel távoztak Pécsről!

Úszásban az első helyen végeztünk, atlétikában és kosárlabdában ezüstérmet szereztünk. Kézilabdában az 5., kispályás labdarúgásban pedig a 6. helyet érük el, így összesítésben harmadik helyen zártunk! A beszámolók alapján ezúttal is kellemes légkörben telt a rendezvény, mely hozzájárult egyetemenünk és sportolóink jó hírének ápolásához.

Molnár Anna Tímea így nyilatkozott az eseményt megelőzően az univpecs.com-nak: „Kézilabda miatt vagyok itt, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csapatát képviselem. Mi nem csak profi sportolókat nevelünk, nem csak bajnokokat, hanem profi edzőket is. Mindenben törekszünk a profizmusra, igyekszünk jól szerepelni. Sokszor játszottunk Pécsett rangadókat, jó kis csapat dolgozik itt. Mindig kalandos utaink voltak eddig, most is erre számítok!

Forrás: univpecs.com

Gratulálunk sportolóinknak a remek teljesítményekhez!