Női NBI Röplabda

Továbbjutottunk a Kupában!

Női röplabdásaink három szettben múlták felül az NB II-es Közgáz csapatát idegenben. Ennek a győzelemnek hála Joel Olazábal Herrea tanítványai a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe kerültek.

Csapatunk mind a három szettben, végig uralni tudta a röplabda pályát. A TFSE-s lányok gyönyörű megoldásaival és kivédhetetlen nyitásaival a Közgáz egyesülete nem tudott mit kezdeni, így az eredmény sima 0:3 lett a mi javunkra.

Feladónk, Kökény Nóra így vélekedett a rövid meccsről: „Nagyon jó hangulatú mérkőzésünk volt, ahol kijöttek azért apró, javítandó hibák. Ezeken a jövőben dolgoznunk kell még. Nagyon örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak!”

A Magyar Kupa folytatásában a BRSE gárdájával fogunk összecsapni hazai pályán. A 2022/23-as szezonban szintén velük csaptunk össze a kupa nyolcaddöntőjében. A továbbjutás egy meccsen dőlt el, ami 0:3-as verséggel zárult a csabaiak javára. Mivel a Békéscsaba hozzánk képest eggyel magasabb osztályba tartozik, ezért a továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen fog múlni, nem kerül megrendezésre visszavágó.

A légiósokkal teletűzdelt Békéscsaba egyesülete ebben a szezonban is nehéz ellenfélnek ígérkezik. Az Extraligában játszó csapatok játékosainak többsége igen technikás és kiemelkedő ütőmagassággal rendelkezik. Ezekkel az adottságokkal kell lányainknak felvenni a versenyt a keddi kupamérkőzésen. Röplabdásainknak extrát kell nyújtaniuk mezőnyben és támadásban ahhoz, hogy meg tudják szorongatni a vihasarkiakat.

Békéscsabai származású négyesütőnk, Tatár Gréta gondolatai a nyolcaddöntő előtt: „Nehéz és kemény meccsre számítok. A BRSE-vel nem egy bajnokságban játszunk, viszont úgy gondolom, az ilyen meccsekből sokat lehet tanulni és tapasztalatot gyűjteni. Most fogjuk tudni megmutatni igazán, hogy mennyire tudunk küzdeni minden egyes pontért.”

Várunk minden szurkolni vágyó szimpatizánst október 17.-én kedden, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba. Gyertek, és buzdítsuk együtt a lányokat!

Magyar Kupa nyolcaddöntő

TFSE – BRSE (10.17. 20:00)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!