Női NBI Röplabda

Nem sokon múlott a szettgyőzelem az Extraligás BRSE-vel szemben!

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében NB I-es női röplabdacsapatunk 3 szettben maradt alul a 2022/23-as szezon 2. helyezettjével, a Békéscsabával szemben. Mindezek ellenére lányaink rendesen megnehezítették a szinte végig kezdő felállásban játszó BRSE dolgát.

Álomszerűen kezdtük a mérkőzést. Röplabdásainkon nem volt teher, felszabadultan és koncentráltan tudtak játszani az első szettben. A két csapat fej-fej mellett haladt, minden pályán lévő TFSE-s játékos kivette a részét a pontgyártásból. A lányok agresszív kezdését még Tóth Gábor vendég edző időkérése (9-9) sem tudta megtörni. A szett vége felé haladva azonban sikerült a BRSE csapatának ellépnie (14-18). Joel Olazábal Herrea tanítványai az utolsó pillanatig küzdöttek, de sajnos nem sikerült utolérni ellenfelünket, a szett 21-25-ös békéscsabai nyereséggel zárult.

A következő két etapra viszont elfogyott csapatunk. Lányaink a gyönyörű első játszma után dekoncentrálttá váltak. Sok ki nem kényszerített hibát is vétett a TFSE, ezáltal a Békéscsaba gárdája már a szettek elején jelentős előnyt tudott kialakítani. Röplabdásaink a maradék két játszmában csak az ellenfél eredményjelzője után futottak, de sajnos nem sok sikerrel. (12-25, 16-25).

Játékosunk, Tatár Gréta így látta a mérkőzést: „Ami a játékunkat illeti, voltak nagyon szép dolgok, főként az első szettben. Abban a játszmában szinte végig fej-fej mellett haladtunk a Csabával, de sajnos a végjátékban nekik sikerült felülkerekedniük rajtunk. Azt gondolom, nem lehet okunk a szomorúságra, hiszen nem lehajtott fejjel álltunk neki a mérkőzésnek, kiadtuk magunkból a maximumot. Mennünk kell tovább!”

Vezetőedzőnk, Joel Olazábal Herrea nyilatkozata: „Tudtuk, hogy egy remek csapat ellen lépünk pályára, amely az ország egyik legjobbja. Nehéz meccsre is számítottunk, azt kértem a lányoktól, hogy a pályán legyenek felszabadultak és nyújtsák a maximumot, hiszen nincs veszíteni valónk. Az első játszmában ez meg is valósult, aztán elvesztettük a koncentrációt és még nem vagyunk elég tapasztaltak az ilyen kihíváshoz, de pont ezeken a meccseken fejlődhetünk ebben.”

TFSE – BRSE 0:3 (-21, -12, -16)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 90 néző. V: Mezőffy Z. Takács Á.

TFSE: Turcsányi 1, Tatár 10, Tettamanti 6, Kis D. 8, Tátrai Zs. 5, Zen 3. Csere: Boller, Kucsera (liberók), Kiss N. 4, Kökény N., Turcsányi, Török P., Vámos 1, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Joel Olazábal Herrea tanítványainak azonban nincs megállás, hiszen szombaton a tavaly még NB II-es ligában játszó Vidux-Szegedi RSE csapata érkezik hozzánk a bajnokság 2. fordulójában. A mérkőzés kettős rangadó is lesz egyben, hiszen a női mérkőzést követően férfi Extraliga találkozóra kerül sor.

Ezzel a vereséggel a TFSE NB I-es női röplabdacsapata búcsúzik a Magyar Kupától. A Békéscsaba vezetőedzője úgy fogalmazott a találkozót követően, hogy számunkra ez az év eseménye. Köszönjük a feltételezést, azonban elhatárolódunk az ilyen jellegű kijelentésektől!

Gyerünk lányok, hajrá továbbra is TFSE!