Női NBI Röplabda

Érkezik az MTK!

Női röplabdásaink a 2022/23-as szezonban még az Extraligában érdekelt, majd onnan kieső MTK egyesületét fogadják szombaton délután 17 órakor a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. A korábban szebb időket megélő kék-fehér alakulat jelentős fiatalításon esett át, Bene Róbert tanítványai a 7. helyről várják a hétvégét, a TFSE-s lányokat ezzel szemben a bajnokság élmenői között találjuk.

Aktuális ellenfelünk az eddig lejátszott három mérkőzés során kettőből került ki győztesen. A BRSE gárdáját szoros mérkőzésen győzték le 3:2-re, míg a Kispest SE ellen hozzánk hasonlóan 3:1-re nyertek, a Vasas viszont három szettben győzte le őket. Keretük ténylegesen fiatalnak mondható, hiszen egy játékos kivétellel mindenki 2000 után született.

Ami minket illet, az NB I-es bajnokságban három mérkőzésen három siker szerepel a nevünk mellett. 3:1 arányban diadalmaskodtunk a BVSC-Zugló és a Kispest SE ellen, a Szegedet pedig 3:0-ra múltuk felül. Eredményeinknek köszönhetően vezetjük a tabellát.

Az MTK-s röplabdások között szerepel egy ismerős Briga Zsanett személyében, aki idén nyáron a TF csapatát erősítette az Európai Egyetemi Játékokon Portugáliában. A TFSE keretéből hét játékos is (Kiss Kornélia, Kökény Nóra, Tatár Gréta, Tettamanti Virág, Török Petra, Vámos Adrienn, Weidemann Lili) játszott korábban az MTK színeiben, így több szál fűzi a feleket egymáshoz.

Centerünk, Tettamanti Virág így vélekedik a bajnokság 4. fordulójáról: „A múlt heti Kispest elleni összecsapás jó példa volt arra, hogy bármelyik csapat tud meglepetést okozni. Teljes erőbedobással, ugyanakkor maximális koncentráltsággal kell nekimennünk a szombati mérkőzésnek a siker elérése érdekében!”

A mérkőzés kettős rangadó is lesz egyben, a női mérkőzést követően férfi Extraliga találkozóra kerül sor. 20 órától kerül megrendezésre a TFSE – Kecskemét összecsapás.

Női NB I. – 4. forduló
TFSE – MTK Budapest (11.04. 17:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!