Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Egyik hopp, másik kopp!

A kosárlabda MEFOB e heti fordulójában mindkét együttesünk egyaránt szerepelt, azonban a lassan már megszokott kettős diadalmenet ezúttal elmaradt. Hétfőn a srácok, szerdán pedig a lányok indultak útnak Debrecenbe. A hölgyek győztesen távoztak, de a fiúkon kifogott házigazda!

Boros Zoltán fiai eddig kivétel nélkül nyerni tudtak, ám hétfő este kifogott rajtuk debreceni ellenfelük. A házigazda a második negyedben tudott nagyobb előnyre szert tenni és ezzel meg is pecsételte a mieink sorsát, fiúk pedig elszenvedték első vereségüket a szezonban. Vezetőedzőnk nyilatkozata az összecsapást követően:

„Sajnos csak periódusokban tudtunk jól játszani és ez bőven elég volt ahhoz, hogy a DEAC valójában mindig egy kisebb előny megszerezzen akár az első, akár a második félidőben, mindig visszajöttünk egy kicsit. Sajnálom, hogy ilyen nagy különbség lett a vége. Jól dobták a hárompontosokat, nekünk csak helyenként ment, sok eladott labdánk volt, úgyhogy gratulálok a DEAC-nak és további sok sikert nekik.”

DEAC – TFSE 92-74 (23-19, 28-14, 18-17, 23-24)
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

Szerda este Kováts Gabrielláék vérre menő küzdelemben tudtak fölülkerekedni! Bár nem sikerült pontgazdagra a találkozó, így is tartogatott bőven izgalmakat. Az első negyedben megszerezett előny a félidőig még kitartott, de utána jött a baj.

A hazaik feltámadtak hamvaikból és vészesen közel kerültek. Mindössze 4 pontra olvadt a nehezen megszerzett fölény a harmadik etap végére, sőt a negyedik felvonás elején rögtön egyenlítettek is. Legnagyobb szerencsénkre Mérész Petra triplájával kizökkentettük az ellent és Vígh Bernadett, Babay-Bognár Kinga és Kelemen Barbara pontjaival végül 48-55-re nyertek.

Kováts Gabriella értékelője: „Nehéz mérkőzés volt, sokat utaztunk, kevés játékossal. Kemény ellenféllel is játszottunk. A körülmények is nehezítettek voltak, de örülök, hogy a végén csak sikerült egy kis önbizalmat kapnunk és behúzni ezt a mérkőzést. Gratulálok az ellenfélnek és a lányaimnak is!”

DEAC – TFSE 48-55 (8-18, 12-13, 16-9, 12-15)
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

A lányokra még egy mérkőzés vár a pihenőt megelőzően, a fiúkkal pedig januárban találkozunk legközelebb.

Gratulálunk a győzelemhez lányok!