Kosárlabda Női NBI/B

Zsinórban a 7.

Továbbra is töretlenül menetel a női NB1/B-ben szereplő második csapatunk. November 17-én, vasárnap, a Pilis Basket csapatához utaztunk idegenbe. A pilisi együttes a kilencedik, míg mi az első helyen szerepelünk a tabellán, így elvárt volt a lányoktól a győzelem megszerzése.

Ehhez tartva magukat a lányok, nem is vártak sokáig, már az első negyedben tetemes előnyre tettek szert. Sok labdát sikerült szereznünk, melyekből rendre pontokat is tudtunk szerezni, ennek (is) köszönhetően már a negyed végén 17 ponttal vezettünk a hazaiak előtt.

Első negyed: 7-24 ide.

A második negyedben a Pilisiek már nagyobb pontossággal tudtak dolgozni, mint az ezt megelőző játékrészben. De mi sem tétováztunk, folytattuk, ahol abbahagytuk és továbbra is uraltuk a mérkőzést.

Második negyed: 24-43.

A harmadik negyedben ismét szembetűnően jobbnak bizonyultak a TFSE-s lányok, kiosztottak pár blokkot, kiharcoltak sok-sok faultot és ismét nagy számban szereztek labdát az ellenfél csapatától. Ebben a játékrészben mutatott játékunkkal ismét nagyobb arányban tudtuk növelni az előnyünket.

Harmadik negyed: 35-70.

A végső negyedben már csak az előny tartása volt a cél, ami meg is látszik abban, hogy ez volt az egyetlen játékrész, amikor a Pilisiek több pontot dobtak nálunk. De egy 35 pontos vezetést ledolgozni, nem egy „leányálom”. A vezetés egy pillanatig sem volt veszélyben, mindössze 8 ponttal tudtak közelebb férkőzni lányainkhoz a Pilisiek.

Végeredmény: 58-85

A mérkőzés legjobbja: Szeli Dorina – mérlege: 20 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz és 4 blokk.

Szép volt lányok!

Hajrá TFSE!

A következő forduló December elsején, az E-teremben kerül megrendezésre, az ellenfél a 6. helyezett Törekvés SE lesz.