Egyetemi sport

Vízilabda MEFOB: Kis csapat, de annál nagyobb elszántság!

A hétvégén került sor Miskolcon a vízilabda Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságra, ahol a Testnevelési Egyetem fiú csapata is képviseltette magát. A mérkőzéseknek a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Kemény Dénes Városi Sportuszoda adott otthont. A férfi torna lebonyolítását illetően a tizenkét nevezett csapat négy darab három fős csoportba lett beosztva, ahonnan a csoportelsők juthattak a legjobb négy közé. A mieink hármasa a Corvinus és a BME csapataival lett teljes.

Elsőként a Corvinussal csaptunk össze és sokáig meccsben voltunk a győzelemért, azonban egy technikai malőr miatt OB1-es játékosunk Szatmári Kristóf nem tudott medencébe ugrani az első találkozón, így kénytelenek voltunk csere nélkül végig játszani a mérkőzést. A srácok egytől egyig erőn felül teljesítettek, de a létszámhiány miatt a végére teljesen elfogytunk és végül két góllal alulmaradtunk a Corvinus Egyetem csapatával szemben.

Végeredmény: BCE – TF 16 -14 (6-2, 4-3, 2-6, 4-3)        

Gólszerzők: Skriba 5, Kibédi 2, Karika 1, Fekete 1

A következő mérkőzést szombat este játszottuk, az ellenfél pedig a BME együttese volt. Ezen a találkozón szerencsére már nem kellett mellőznünk Szatmári Kristófot, viszont így is csak egy cserelehetősége volt edzőnknek, Lukács Dénesnek. A srácok itt is alaposan kitettek magukért, az első félidőben mindössze egy gól volt a lemaradásuk, de a Műegyetem játékosai jóval frissebbek és energikusabbak maradtak a találkozó végén is és esélyt sem hagytak a mieinknek.

Végeredmény: TF – BME 18-30 (5-5, 6-7, 5-9, 2-9)

Gólszerzők: Szatmári 8, Kibédi 4, Skriba 4, Veres 2

Az első nap eredményei alapján vasárnap a 9-12. helyért folytatódtak számunkra a MEFOB küzdelmei. Elsőként az ELTE csapata várt ránk. A félidei döntetlen állást követően azonban ezúttal is elfogyott a csapat ereje a találkozó vége fele, így az is eldőlt, hogy vagy a 11. vagy a 12. helyen zárjuk a tornát.

Végeredmény: TF – ELTE 15-19 (5-5, 4-4, 3-6, 3-4)

Gólszerzők: Kibédi 7, Szatmári 6, Fekete 1, Skriba 1

Kapusunk Veres Zoltán igazi vezére volt a csapatnak!
Forrás: Veres Zoltán Facebook oldala

A végső helyosztón a Károli Gáspár Református Egyetem ellen ugrottunk a medencébe. A srácok alázatát és erejét mutatja, hogy a fájdalmak és elkeseredettség ellenére is tudtak egy utolsó nagy lendületet venni, aminek köszönhetően sikert arattak a Károlival szemben. Ezzel a győzelemmel a 11. helyen zárták a MEFOB-ot, amit a hölgyek versenyében a Szegedi Tudományegyetem, a férfiaknál pedig a címvédő BGE nyert meg!

Végeredmény: Károli – TF 19-22 (5-8, 5-6, 2-5, 7-3)

Gólszerzők: Szatmári 9, Kibédi 7, Skriba 3, Veres 2, Fekete 1

A csapat tagjai: Skriba Szabolcs, Szatmári Kristóf, Kibédi Botond, Veres Zoltán, Fekete Dávid, Karika Kristóf, R. Juhász Gergely,
Vezetőedző: Lukács Dénes

Női bajnokság, végeredmény:

 1. Szegedi Tudományegyetem
 2. Eszterházy Károly Egyetem
 3. Pécsi Tudományegyetem
 4. Debreceni Egyetem

Férfi bajnokság, végeredmény:

 1. Budapesti Gazdasági Egyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. Budapesti Corvinus Egyetem
 4. Szegedi Tudományegyetem
 5. Debreceni Egyetem
 6. Pécsi Tudományegyetem
 7. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 8. Eszterházy Károly Egyetem
 9. Eötvös Loránd Tudományegyetem
 10. Pázmány Péter Katolikus Egyetem
 11. Testnevelési Egyetem
 12. Károli Gáspár Református Egyetem

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!