Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #5

Női kosárlabdacsapatunk 2020/2021-es szezonjára visszatekintő rovatunk ötödik részében újabb öt mérkőzést mutatunk be.

Lányaink az alapszakasz vége fele belekerültek egy nyeretlenségi sorozatba, ami három mérkőzés óta tartott. A folytatást illetően sem lehetett túl sok ok a bizakodásra, hiszen az Euroligában vitézkedó Sopront láttuk vendégül a Városmajorban. A két alakulat közti differencia azonban nem lehetett kifogás, ennek megfelelően teljes erőbedobással készültünk bajnoki címvédő ellen.

Az első negyedben sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket, fej-fej mellett haladtunk a vendég együttessel szemben. Ezt követően viszont szembejött a realitás, a vendégek negyedről-negyedre léptek el tőlünk és egy pillanatra sem engedtek ki. Ezt konstatálva vezetőedzőnk Magyar Bianka igyekezett inkább minél több játékosnak lehetőséget adni a bizonyításra, mintsem hajszolni a reménytelent. Végül a Sopron magabiztosan sikerrel hangolt a Lyon elleni Euroliga mérkőzésre.

Végeredmény: TFSE-MTKSopron Basket 38-97 (19-22, 13-29, 5-25, 1-21)

A soproniak mind védekezésben, mind támadásban komoly erődemonstrációt tartottak!
Forrás: Nagy Péter János

A soproniak elleni vereséget követően jöhetett az alapszakaszbeli utolsó összecsapás a ZTE-vel szemben. A zalaiakat legutóbb magabiztosan, 90-57 arányban felül tudtuk múlni, a cél pedig ezúttal sem lehetett más. Az egerszegiek hatalmas elánnal kezdték el a találkozót és az első negyedet sikerült is előnyben zárniuk. Nagy volt bennük a bizonyítási vágy, hiszen az eddigiekben győzelem nélkül állt a zalai csapat és látszott, hogy mindenképpen véget vetnének ennek a szériának. A folytatásban valamelyest átalakultak az erőviszonyok, azonban egyik alakulat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. Végül a vártnál ugyan nehezebben, de legyőztük a ZTE együttesét.

Végeredmény: ZTE NKK – TFSE-MTK 75-81 (23-21, 14-16, 13-25, 25-19)

Katona Szidónia több mutatóban is szezoncsúcsot döntött!
Forrás: mkosz.hu

A Zalaegerszeg elleni győzelemmel eldőlt az is, hogy a 7. helyen zártuk az alapszakaszt, így az Uni Győr MÉLY-ÚT csapata várt ránk a Play-Off első körében.

Visszatekintő rovatunk hatodik, utolsó része hamarosan érkezik, ahol a rájátszás küzdelmeit elevenítjük fel!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!