Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #4

Női kosárlabdacsapatunk 2020/2021-es szezonjára visszatekintő rovatunknak a negyedik részéhez érkeztünk, amiben újabb öt mérkőzést fogunk bemutatni.

A 2021-es évet egy fájó vereséggel indítottuk a Cegléd ellen, ezzel pedig megszakadt a négy meccses győzelmi szériánk. Sok idő a búslakodásra azonban nem volt, hiszen vészesen közeledett a DVTK elleni összecsapás a Városmajorban. A diósgyőriekkel legutóbb december elején csaptunk össze, ahol egészen az utolsó negyedig meccsben voltunk a győzelemért, de kicsúszott a kezeink közül az irányítás és végül vereséget szenvedtünk Miskolcon.

A városmajori visszavágó aligha kezdődhetett volna jobban, hiszen az első negyedet követően már közel tíz pontos volt a lányok előnye, amihez a következő játékrészben sikerült újabb hetet hozzátenni. A vendég együttes az utolsó negyedben hatalmas felzárkózásba kezdett, de a közel húsz pontos hátrányukat nem tudták teljesen lefaragni, így ezúttal vesztesen hagyták el a parkettet.

Végeredmény: TFSE-MTK – Aluinvent DVTK 92-84 (28-19, 24-17, 20-16, 20-32)

Nevena Markovic próbálja megjátszani Alisia Jenkinst.
Forrás: Nagy Péter János

A DVTK elleni győzelem után ismét hazai pályán szállhattunk harcba a győzelemért, az ellenfelünk pedig az a Vasas volt, amely együttest legutóbb egy ponttal sikerült felülmúlnunk. A találkozónak különösen nagy tétje volt, hiszen az esetleges győzelem azt jelentette volna, hogy ismét bejutunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. A szorosabb első negyed után a másodikban már sikerült jobban eltávolodnunk a vendég alakulattól. Ebben komoly szerepet játszott az is, hogy a nagy hármasunkhoz ezúttal Dúl Panka és az ő gyorsasága is fel tudott nőni. A kiváló teljesítménynek köszönhetően egyrészt sikerrel abszolváltuk az összecsapást, másrészt idén is kivívtuk a Magyar Kupában való szereplés jogát.

Végeredmény: TFSE-MTK – Vasas Akadémia 87-75 (24-22, 22-16, 18-19, 23-18)

Dúl Panka ihletett formával rukkolt elő a Vasas ellen!
Forrás: Nagy Péter János

A Vasas felett aratott sikert követően megint csak hazai környezetben fogadtuk az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatát. A győriekkel szemben friss emlékeink aligha lehettek, hiszen az idénynyitón mérkőztünk meg velük utoljára. Ennek ellenére biztosak lehettünk abban, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mivel a vendégek is bebiztosították a Kupa indulást. Az első negyedben kicsit el tudott lépni a vendég alakulat, de ebből a félidőre sikerült valamelyest faragnia a mieinknek. A találkozó közben végig lehetett érezni, hogy egy igazi ki-ki meccsről van szó, hasonlóan a Vasas elleni idegenbeli párharchoz. A nüanszok és a szerencse viszont ezúttal nem a mi pártunkat fogták, így végül három ponttal alulmaradtunk a győriekkel szemben.

Végeredmény: TFSE-MTK – Uni Győr MÉLY-ÚT 71-74 (13-20, 26-21, 18-18, 14-15)

Nagyot küzdöttek a lányok, de a győzelmet sajnos nem sikerült megszerezni.
Forrás: mkosz.hu

Zsinórban három hazai találkozó után ezúttal idegenben, mégpedig a PINKK Pécs otthonában léptünk pályára. A pécsieket legutóbb egy szoros összecsapás során sikerült legyőznünk, a célunk pedig ezúttal sem lehetett más. A múltkorihoz képest azonban jóval döcögősebb volt a kezdés és a folytatás sem igazán alakult úgy, mint ahogy azt mi elképzeltük. A korábban sokat dicsért egység most nem volt tetten érhető, a pécsiek pedig ezt könyörtelenül ki is használták. A végjáték nagyon izgalmasan alakult, a szerencse ismét csak cserben hagyott minket, de összességében megérdemelt győzelmet arattak a hazaiak.

Végeredmény: PINKK-Pécsi 424 – TFSE-MTK 76-75 (23-14, 16-27, 21-16, 16-18)

Fájó vereség a PINKK ellen.
Forrás: mkosz.hu

A következő fordulóban két vereséget követően fogadott minket a Csata a Ludovika Arénában. A rossz szériából való kikerülés volt a legfőbb célunk, viszont tudtuk, hogy ehhez nagy bravúr kell. A találkozót azonban nagyon rosszul kezdtük és a félidőre már húsz pontos hátránnyal mentünk. A második játékrészt ugyan jóval magabiztosabban és hatékonyabban kezdtük, de ekkora hátrányból ilyen csapat ellen már nem volt sanszunk sajnos. A zónák jól működtek és a lányok is kitettek magukért, viszont a rövid pad és a gyenge lepattanózás miatt nem tudták felvenni a harcot a Csatával szemben.

Végeredmény: Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 75-69 (23-18, 24-9, 13-24, 15-18)

A Lelik Réka vezette Csata ezúttal túl nagy falatnak bizonyult.
Forrás: mkosz.hu

Visszatekintő rovatunk ötödik része hamarosan érkezik.