Férfi NBI Futsal

Vereséggel zártuk az évet!

Férfi futsalcsapatunk a Nyírgyulaj otthonában lépett pályára az esztendő utolsó mérkőzésén. Ez az összecsapás – tekintettel a két gárda tabellán elfoglalt pozíciójára – kiemelt fontosságú volt mind nekünk, mind a nyírségieknek, így biztosra lehetett venni, hogy igencsak nívós találkozóra kerül sor a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban.

A meccs elején be tudtuk szorítani a hazaiakat, azonban komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani, hiába adódott kétszer is lehetőség Two előtt. Sajnos egy kisebb intermezzo szakította meg a párharcot Two ütközött össze a honfitársával Matheussal, de szerencsére mindketten megúszták sérülés nélkül az ütközést. Ezt követően a hazaiak is eljutottak a kapunkig, viszont először a kapufa, majd kiváló hálóőrünk mentette a menthetőt.

A gólcsendet sikerült a mieinknek megtörnie – egy szép egyéni akciót koronázott meg Two, megszerezve ezzel a vezetést. (0–1) Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nem sokkal a vezető találatunk előtt a hazaiak gyakorlatilag üres kapus szituációban tévesztettek célt, így a szerencse is mellettünk volt. A folytatásban továbbra is nyomás alatt tartottuk a nyírségieket, átütő próbálkozása azonban egyik félnek sem volt. Aztán a hazai együttes saját térfelén szerzett labdát, majd szép összjátékot követően a vendégek meglőtték az egyenlítő gólt. Pár perccel később a vezetés is meglett nekik – Matheus használta ki a mieink figyelmetlenségét és higgadtan juttatta a labdát a kapuba. Nem kellett sokat várni az újabb nyírgyulaji villanásra, ismételten rövidzárlat alakult ki, amivel 31-re módosult az állás.

A korábbi tapasztalatokból kiindulva, fontos volt összeszednünk magunkat, ugyanis több alkalommal is az ilyen periódusok okozták a vesztünket. Szerencsére sikerült megráznunk magunkat és stabilizálni, illetve kicsit lassítani a játékot, aminek köszönhetően összejött a szépítés – újfent Two vette be az ellenfél kapuját. (3–2)

Első félidő: Nyírgyulaj KSE – TFSE-BeStrong (3–2)

A fordulás után egyből egymásnak estek az alakulatok, hol itt, hol ott kínálkozott ígéretes lehetőség, ezek viszont nem találtak kaput. A mérkőzés közben számos esetben kifogásolható bírói ítélet született, amit a hazai plénum hangos nemtetszéssel

Továbbra is kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, azonban a vezetés még mindig a hazaiaknál volt. Ezt a status quot sikerült borítania immáron harmadjára házi gólkirályunknak, Twonak. (3–3) Nagy nehezen tehát meglett az egalizálás, ennek a gyümölcsét azonban nem sokáig élvezhettük megint Matheus volt eredményes. (4–3) Ez volt az a momentuma a párharcnak, amikor végleg elveszett a remény. A folyamatos felzárkózás és az üldözői szerep teljesen felőrölt minket, ami miatt újabb két alkalommal köszönt be a Nyírgyulaj. (6–3) A végén ugyan Szentjóby Krisztián révén szépítettünk, de a végkimenetelen ez már nem változtatott, így vereséggel fejeztük be az idei évet.

Végeredmény: Nyírgyulaj KSE – TFSE-BeStrong  6–4 (3–2)

NYIRGYULAJ-FUTSAL-TFSE-BESTRONG-6-4-MLSZ-adatbank

Folytatás 2022-ben! Fel a fejjel srácok, hajrá TFSE!!