Futsal Női NBI

Vereséggel kezdtük meg a szezont!

Női futsalosaink a tavalyi, csalódást keltő negyedik helyet követően, új játékosokkal és új edzővel vágtak neki a 2021/22-es idénynek! Az elmúlt szezonhoz hasonlóan, ezúttal is az Astra csapata ellen kellett először bizonyítani.

A találkozó első találatára kevesebb, mint egy percet kellett várni, a vendégek nyolcasa juttatta előnyhöz az üllői gárdát (0–1). Hat perccel később ismét eredményes volt a Pest megyei alakulat, ezúttal Dorner Dóra vette be a kapunkat (0–2).

Tíz percnyi játékot követően sikerült nekünk is gólt szerezni, köszönhetően Folk Zsuzsinak (1–2)! Sokáig azonban nem örülhettünk, ugyanis Varga Adél révén ismét kettőre nőtt a két fél közti differencia. A szünetig nem történt változás, így 3–1-es állásnál mehettünk szünetre, és rendezni a sorokat.

Első félidő: TFSE-BESTRONG – ASTRA-ACTIVTEK HFC-ÜLLŐ (1–3)

A félidő nem hozta meg a várva várt hatását, ugyanis ahelyett, hogy elkezdtük volna a felzárkózást, a vendég együttes újabb két alkalommal zörgette meg a hálónkat, ezzel már-már el is döntve a három pont sorsát (1–5).

Persze a lányoknak nem ez járt a fejükbe, hanem az, hogy miként lehet feltörni a vendégek védelmét és ledolgozni a négygólos hátrányt. Dióssy Dorottya és Bozsik Nikolett találatainak köszönhetően feljebb küzdötte magát a csapat, de a folytatásban nem tudtunk megújulni, így végül vereséget szenvedtünk az idénynyitón.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – ASTRA-ACTIVTEK HFC-ÜLLŐ (3–5)

Budapest, Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok

Játékvezetők: TÓTH I. TAMÁS, ILYÉS GERGŐ HUNOR, TÖRÖK-BARDI KLAUDIA

TFSE: Boros, Kovács, Dióssy, Folk, Bozsik

Cserék: Suhajda, Winternitz

Vezetőedző: Ferenczi Anna

Astra: Hargas, Balogh, Varga, Csolti, Dorner

Cserék: Boros, Kubitsch, Németh, Soós, Megyesi, Baksa

Vezetőedző: Dombó János

Sárga lap: Balogh

Gólszerzők: Balogh (1′, 24’), Dorner (7’, 22′), Folk (12′), Varga (14’), Bozsik (25’), Dióssy (30’)

A következő fordulóban a tavalyi bronzérmes Budaörs otthonába látogatunk! A mérkőzésre szeptember 25-én kerül sor!

Hajrá lányok! Hajrá TFSE!!