Kosárlabda Női NBI/A

Vereség Sopronban

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A sikeres óévbúcsúztatás után, a 2022-es esztendő első erőpróbája Sopronban várta női kosárlabdázóinkat. A bajnoki címvédő elleni összecsapást megelőzően nem állt túl sok idő a rendelkezésünkre, továbbá sérülések is nehezítették a csapat dolgát. Soproni oldalon sem volt ez másként, hiszen Shey Peddy és Fegyverneky Zsófia sem lépett pályára.

Gabby Williams és Baa Dominika kosárváltásával kezdődött az összecsapás. Szinte az egész első negyedet ez a fajtok adok-kapok jellemezte, ennek megfelelően kifejezetten szoros etapot láthatott a nagyérdemű. Előbb 7–4-re és 10–8-ra mi vezettünk, majd innen 13–10-re fordított a Sopron. Szeitl Vanessa hárompontosával egyenlíteni tudtunk, amire Sitku Zsuzsanna felelt egy triplával, így a negyed hajrájában meg tudta szilárdítani előnyét a Sopron. (24–19)

A második szakasz első két percében mindössze egy találatot jegyezhettünk fel, ez Gabby Williams duplája volt, a folytatásban pedig Határ Bernadett növelte először 10 pontra előnyét a Sopron.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második negyed feléhez közelítve ezen a határon billeget az összecsapás – sikerült 29-22-re szépítenünk, majd 32–22-nél ismét megugrott 10 egységgel a címvédő. A fordulópont 32–24 után következett, ekkor vett új lendületet a Sopron. Egyre könnyebben kerültek helyzetbe a soproniak és hamar 48–28-ra módosult az állás. A szünetben végül 53–29-et mutatott a kijelző, így innen várhatták a felek a folytatást.

A harmadik szakasz Theodoreán Alexandra és Dúl Panka találatával indult. Gáspár Dávid gyorsan időt is kért, de végül így is több, mint négy percet kellett várni az első hazai pontra. A soproni kosárcsendet Jelena Brooks törte meg, amivel visszaállt a 20 pont feletti különbség és nagyjából ebben a dimenzióban látszott állandósulni a mérkőzés.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A záró szakaszban sajnos nem történt érdemi változás, azonban a vereség mellett, Baa Dominika sérülését is le kellett lenyelnünk, így igencsak nehéz dolgunk lesz az amúgy is nehéznek ígérkező folytatásban.  

Végeredmény: SOPRON BASKET – TFSE-MTK  8855  (24-19, 29-10, 12-12, 23-14)

Bajnokság, 14. forduló

Sopron, Novomatic Aréna

Farkas G., Horváth Cs., Földesi Á. (Németh Cs,)

Sopron Basket: Williams 18, Varga A. 5, Jovanovic 13/6, Határ 7, January 8. Csere: Sitku 3/3, Brooks 29/6, Varga S. 5/3.

TFSE-MTK: Theodoreán 5/3, Pavel 5, Baa 6, Király 1, Dúl 20/9. Csere: Herman 2, Tapley 2, Szeitl 3/3, Tóth 2, Németh 9.

Forrás: wbasket.hu

Folytatás január 5-én szerdán, hazai pályán a Szekszárd ellen.

Hajrá csajok, hajrá TFSE!!