Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Vereség Kaposváron – Jöjjön az alapszakasz utolsó köre!

Extraligás férfi röplabdásaink 3:0-s vereséget szenvedtek a listavezető Kaposvár otthonában szombaton, ezt követően pedig szinte egyből készülhettek a közvetlen rivális MEAFC elleni hazai rangadóra.

Csapatunk a mérkőzés elején tudta tartani a lépést az esélyesebbnek vélt FINO-val, ám a szett közepére kezdett megmutatkozni a két rivális közötti különbség (15-10). Fiaink a játszma vége felé 21-18-ra zárkóztak, de a tapasztaltabb ellenfél nem engedte magához sokkal közelebb a TFSE-t. Az első etap 25-19-es kaposvári győzelemmel zárult.

A következő szett is hasonlóan kezdődött, ám játékosainknak 14-14-nél sikerült beérni a FINO-t. Sajnálatunkra ezután ismét elléptek a kaposvári röplabdások, a kialakult pontkülönbséget sehogy sem tudtuk redukálni. A 2. játszma 25-21-re végződött ellenfelük javára.

A harmadik, egyben utolsó etapban csapatunk teljesen beleült a mérkőzésbe. Nagy Gergely tanítványainak most sem volt ellenszere a tapasztaltabb Kaposvár ellen, így riválisunk esélyeshez méltó módon behúzta ezt a szettet, így a mérkőzést is (25-7).

Quintz Tamás, csapatunk centere így nyilatkozott a mérkőzést követően: „Az első két szettben egészen jól játszottunk, de aztán a harmadik szettre sebességet váltott a Kaposvár és ott kijött a két csapat közti különbség!”

Már csak egyetlen összecsapás maradt hátra az alapszakaszból, ahol hétközi forduló keretein belül fogadjuk a közvetlen rivális, minket egy ponttal megelőző MEAFC gárdáját. A riválist idegenben 1:3 arányban tudtuk felülmúlni, így minden okunk adott a bizakodásra. Hazai környezetben eddig nem tudtunk jelentős áttörést produkálni senki ellen (kivéve a DKSE elleni magabiztos siker), ezúttal viszont bízunk abban, hogy sikerül hozni az idegenben nyújtott jó formát.

A MEAFC elleni mérkőzést követően kezdetét veszi az alsóház, ahol a Szeged, MEAFC, TFSE, DKSE kvartett dönt a 9-12. helyek sorrendjéről oda-visszavágós rendszerben. Fiaink mérkőzését élőben közvetíti a Sportmédia youtube csatornája.

Horváth Bálint gondolatai az alapszakasz utolsó mérkőzését megelőzően: „Szeretnénk megismételni a játékunk azon arculatát, amit sikerült Miskolcon mutatunk az előző egymás elleni meccsen és szeretnénk a mostanában mutatott teljesítményt tovább folytatni. Remek lehetőség lehet ez a meccs, hogy hazai pályán hangolódjunk a következő héten kezdődő rájátszásra!”

Férfi Extraliga – 22. forduló
TFSE – MEAFC (03.06. 20:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

Hajrá srácok, hajrá TFSE!