Férfi NBI Futsal

Vereség Budaörsön

Férfi futsalcsapatunk első fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta az Aramis SE otthonában, Budaörsön. A hazai csapat beugróként vállalta az NBI-es szereplést a megszűnő FTC helyett. Keretükben szép számmal foglaltak helyet a fővárosi zöld-fehér klub korábbi játékosai, így előre sejteni lehetett, hogy az idei Aramis, nem a tavalyi, kiesés ellen küzdő gárda lesz.

Csapatunk háza táján bíztató előjelként érkezett az információ, hogy két brazil légiósunk igazolása immáron érvényessé vált, ők pedig bevethető státuszba kerültek a tegnapi mérkőzésre. A hazai oldalon Bognár nem tudta vállalni a játékot, azonban így is bőven akadtak rutinos játékosok Moga Lóránt keretében.

A találkozóra szinte teljesen megtelt az Aramis csarnok, így jó hangulatban vághattak neki a felek a játéknak. Sajnos az indulást követően hamar rövidzárlat alakult ki védekezésünkben, amit könyörtelenül használt ki a hazai csapat. 15 perc játék után 5–0 szerepelt az eredményjelzőn. Srácaink becsületére legyen mondva, hogy nem lógatták az orrukat, hanem minden tőlük telhetőt igyekeztek megtenni. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen hamar szépíteni tudtunk. Való igaz, hivatalosan egy öngól révén, mégis ki kell emelni Szabó Zsolt harcosságát, aki kellő tűzzel és akarattal lépett pályára csereként, ennek is volt az eredménye első találatunk.

A félidő hajrájában több ígéretes helyzetünk is volt, ezek közül egy jutott el a hálóig. Egy látványos, gyors akció végén Lipl Noel szerezte meg szezonbeli első gólját, kialakítva a félidei eredményt. (5–2)

A második játékrészt ismét jobban kezdték a budaörsiek, akik egy korai góllal 6–2-re módosították az állást. A mérkőzés utolsó negyedórája kiegyenlítettre változott, aminek mi örülhettünk jobban, mivel átvettük az irányítást és duplán szépítettünk az eredményen. Amaro Vagner Anibal kisbüntetőből szerezte meg első góljait színeinkben, míg Lipl Noel ugyanilyen szituációból duplázni tudott. A végeredményt a hazaiak állították be az utolsó percben. Aramis – TFSE-BeStrong 7–4.

ARAMIS SE – TFSE-BESTRONG 7-4 (5-2)
Budaörs, 300 néző
Játékvezetők: Futó, Apkó, Boros

Aramis: Soós – Németh, Hosszú, Büki, Horváth
Cserék: Molnár – Fülöp, Vattamány, Papp, Moga, Fekete, Keresztury, Sámson, Bognár
Vezetőedző: Moga Lóránt

TFSE: Haála – Sóvári, Lipl, Vagner, Paiva
Cserék: Nagyistván, Szabó, Csernai, Kulik, Dudás, Fehér K., Fehér D., Tóth
Vezetőedző: Csernai Gábor

Sárga lap: Moga, Fekete

Gólszerzők: Büki (3), Hosszú, Moga, Sámson, Keresztury illetve Fekete (öngól) Vagner, Lipl (2)