Kosárlabda Női NBI/A

Vereség a szezonnyitón – 18 ponttal nyert a PEAC!

Női kosárlabdacsapatunk hazai környezetben vágott neki a 2022/23-as évadnak az NKA Universitas PEAC ellen. A találkozó elején a pécsiek akarata érvényesült, minket pedig rossz dobószázalék jellemzett. A harmadik és negyedik negyedben már éledeztünk és több pontot szereztünk.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK Budapest

A mérkőzés teljes írásos összefoglalója a wbasket.hu oldaláról:

Kiss Virág és Khaalia Hillsman kosárváltása vezette fel az összecsapást. A PEAC már rögtön a mérkőzés legelején kézbe vette az irányítást. Négy és fél perc telt el, amikor Wentzel Nóra triplája után 14-2-re vezettek a pécsiek. Az első szakaszban a vendégek a 16 mezőnykísérletükből 9-et értékesítettek, míg a TFSE 17-ből 4-et. A lepattanókban 17-6-ra vezetett a PEAC. A TFSE Dúl Terka és Khaalia Hillsman egy-egy találatával szépített, de összességében a pécsi fölény nem forgott veszélyben. Kiss Virág 9 és Sierra Calhoun 5 pontjával 23-9-re vezettek a vendégek 10 perc után. A második negyed elején Kiss Virág és Cierra Burdick növelték a pécsi előnyt. Nagy küzdelem és sok kihagyott lehetőség jellemezte a folytatást, így 27-9-es állásnál hosszú percekre befagyott az eredmény.

A TFSE-MTK a második szakaszban közel hét percig nem talált be. Sierra Calhoun tripláját követően már 30-9-re mentek a vendégek. A félidő hajrájában mindkét csapat megvillant támadásban. Pécsi oldalról Kiss Virág, Laczkó Sára és Cierre Burdick találatai zárták le az első 20 percet. A TFSE részéről Khaalia Hillsman, Dúl Panka és végül Pusztai Petra kísérlete ért célt. A nagyszünetben 36-15 állt az eredményjelzőn. Pécsi oldalán Kiss Virág már 13 pontnál járt. A harmadik negyed első találatát Ty Marshall szerezte, de a hazaiak nem tudtak új lendületet venni. Kiss Virág két triplájával a PEAC az első két percben egyértelművé tette, hogy nem kívánja visszaengedni a meccsbe riválisát. Kiss Virág teljesítményét nem lehet elég alkalommal kiemelni. Az első 30 percben mind a nyolc mezőnykísérlete célt ért.

A harmadik negyedben gyorsan nőtt a differencia a felek között. A pécsi előny a 28 pontot is elérte. A TFSE-nél a 30 perc után 15 pontos Khaalia Hillsman mellett senkiben nem volt pont ekkor. Az utolsó 10 percnek 52-28-ról vágtak neki a felek. A záró szakasz elején Dúl Terka megszerezte a TFSE első tripláját ezen az estén. Ami a harmadik etap kezdetén nem sikerült a hazaiaknak, hogy ritmust kapjanak, ezúttal igen. A pécsi siker nem forgott veszélyben, de a vendégek egy-egy kihagyása után a TFSE támadásban tudott pluszt mutatni. Betalált Pusztai Petra is távolról, Ty Marshall szintén megvillant. A legszorosabb állást 59-43-nál regisztrálhattuk. Vitatott szituációk miatt töredezett játék jellemezte ezt a szakaszt. Végül 18-20 egység környékén állandósult a differencia. Az NKA Universitas PEAC 65-47-es sikert aratott.

TFSE-MTK – NKA UNIVERSITAS PEAC 47-65 (9-23, 6-13, 13-16, 19-13)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok, 200 néző
Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kaskötő Brigitta, Pozsonyi László (dr. Gincsai János Péter)

TFSE-MTK: Hillsman 19, Theodorean 2, Marshall 7, Dúl P. 4, Dúl T. 7/6. Csere: Pusztai 9/3, Turi, Hegedűs, Király.

NKA Universitas PEAC: Kiss 22/9, Laczkó 2, Calhoun 14/3, Wentzel 3/3, Burdick 22. Csere: Simon, Szücs, Kötö, Olawuyi, Pap, Sanchez.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK Budapest, Borhi Mihály – TFSE

Folytatás szerdán este 7-től a magyar bajnok és euroliga győztes Sopron Basket ellen itthon! Köszönjük szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és velünk voltak végig!