Női NBI Röplabda

Vereség a MÁV Előre otthonában

Női röplabdacsapatunk három fordulót követően továbbra is veretlenül állt és készülhetett a MÁV Előre elleni összecsapásra. A székesfehérváriak szintén hibátlanok voltak az összecsapást megelőzően, így mindenképpen pazar összecsapásra volt kilátás.

Az első szettben az erőviszonyoknak megfelelően nem alakult ki nagy különbség a felek között. 11–13-as állásnál volt először, hogy két pont volt valamelyik együttes előnye, a hazaiak mestere pedig ki is kérte az időt, azonban drasztikus fordulatot ez nem váltott ki csapatának játékában. 21–22-nél jött az áttörés, amikor a hazaiak nyitást rontottak, majd elhibáztak egy feladást, mi ezt ki tudtuk használni és behúztuk az első szettet. (21–25)

A második felvonást a fehérváriak kezdték jobban, stabil 2-3 pontos előnyük a játszma közepén hatra is rúgott. Ekkor nem sokan gondolták, hogy sikerül innen visszajönnünk. Lányainkat szerencsére nem olyan fából faragták, 19–15-nél zsinórban öt alkalommal nulláztuk le a hazaiakat, majd Nagy Viktória ászának és Radomszki Bogi támadásainak köszönhetően a második játékrész is a mienk lett. (23–25)

A harmadik játszmában is a MÁV Előre ragadta magához a kezdeményezést, viszont ezúttal nem tudtunk megújulni és érthető okokból inkább elengedtük ezt a szettet. (25–13) Három rontott nyitás mellett négyszer is ászt ütött ellenfelünk. A negyedik játékrész elején már jóval összeszedettebben játszottunk, sőt három ponttal vezettünk, azonban a hazaik gyorsan visszazárkóztak. A folytatásban kisebb-nagyobb előnye volt a MÁV-nak, de végig kontroll alatt tartottuk őket. 21–21-nél Halla Gréta ászának köszönhetően átvettük a vezetést, a végjáték azonban a hazaiak sikerült jobban, tehát jöhetett a döntő játszma. (25–23)

Az utolsó szettet sikerült hibás nyitás és kapott ász nélkül lehozni, viszont a fehérvári együttes erősebbnek bizonyult, így 0–2-ről fordítva tudták a maguk javára fordítani az összecsapást, megőrizve ezzel hibátlan mérlegüket.

Végeredmény: MÁV Előre – TFSE 3–0 (21-25, 23-25, 25-13, 25-23, 15-10)

61_448

Lányaink ezzel elszenvedték első vereségüket a szezonban, azonban aggodalomra semmi ok, hosszú még az idény. Folytatás november 10-én hazai pályán a Kaposvár ellen (Magyar Kupa – nyolcaddöntő), majd november 13-án szombaton, hazai pályán a Gödöllő (NBI – 5. forduló) ellen.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!!