Magyar Kupa Női NBI Röplabda

Vereség a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

Női röplabdacsapatunk őszről halasztott Magyar Kupa mérkőzéseit pótolja hétközben. Tegnap az első mérkőzés során hazai pályán fogadták lányaink az UTE csapatát, csütörtökön pedig idegenben folytatódik a párharc visszavágója.

A találkozót az első pár pontig jól kezdtük, meglepetést okozva ezzel Horváth András tanítványainak, akik idén tegnap léphettek először pályára tétmérkőzésen. A szett további részében a érvényesült a papírforma, dominált az UTE és 15 perc játékot követően véget vetettek az első menetnek. (13-25)

A második szett kezdetétől fogva többször is mutatós játékot produkáltak lányaink. A hétvégi, DSZC-Eötvös elleni találkozóhoz képest több felállással is próbálkozott Csépke Gábor, aki a mérkőzés jellegéről az alábbiakat mondta: „A két kupameccs tulajdonképpen edzőmeccsnek is tekinthető. Kértem a lányokat, hogy tét nélkül menjenek fel a pályára, és tanulópénzként fogják fel az egész mérkőzést.

A második és a harmadik szett is szorosabbra sikeredett az elsőnél. Ezek során 19, majd 18 pontot szereztek lányaink, ami annak tudatában még nagyobb eredmény egy extraligás csapat ellen, hogy az UTE szinte a legerősebb felállásával játszott a mérkőzésen.

Végeredmény: TFSE – UTE (0-3) (13-25, 19-25, 18-25)

A találkozót követően edzői párosunk (Lucas Alborch és Csépke Gábor) felhívta lányaink figyelmét arra, hogy nem szeretnének csalódottságot tapasztalni, hiszen nincs miért bánkódni, legfőképp nem szégyenkezni.

Folytatás csütörtökön a visszavágón!

FOTÓGALÉRIA: TFSE – UTE (0-3)

Mestermérleg:

Csépke Gábor (TFSE): Az első szettet leszámítva elégedett vagyok az eredménnyel. Új felállásokat próbálhattunk ki egy olyan találkozón, ami edzőmeccsnek is tekinthető. Jöttek elő hibák amiken dolgoznunk kell, voltak ugyanakkor nagyon szép megmozdulásaink is, melyekből építkezhetünk. A holnaputáni visszavágón szeretnénk borsot törni ellenfelünk orra alá. Gratulálok az UTE-nak!

Horváth András (UTE): A játékunk és a koncentrációnk kicsit hullámzó volt a mérkőzés folyamán. Ezen igyekszünk majd felülkerekedni a csütörtöki visszavágón. Az első lépést ezzel megtettük a Magyar Kupában, amire már nagyon régóta vártuk és reméljük a következő összecsapás során élesebben sikerül majd röplabdáznunk.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!