Kézilabda Női NBII

Véget vetettünk az Inárcs veretlenségének!

NBII-es női kéziseink hétvégén a 4 forduló óta veretlen Inárcs-Örkény KC csapatához látogattak. Mint arról már korábban beszámoltunk, a hazaiakat egészen eddig senki nem tudta legyőzni, de bennünk emberükre találtak!

Lányaink nem rettentek meg a jóval esélyesebbnek vélt inárcsi alakulattól, sőt sokkal jobban kezdték a mérkőzést, mint arra a házigazda számított volna. Már az első félidőben 10 egységgel nőtt a különbség! Majd 2 percet kellett várni az első találatra, de azt követően beindult a gólgyár. 2-3-as állásnál pedig lassan de biztosan elkezdtük tovább növelni az előnyünket, mígnem a sípszó véget vetett a félidőnek.

A második játékrészben sokkal harciasabban lépett föl az ellenfél, de nem oda Buda, ugyanis Herbert Krisztián tanítványai ott folytatták ahol abbahagyták! A hazai gárdának esélyt sem adva, oroszlánként küzdő amazonjaink végül diadalmaskodtak, ezzel megszerezve első idegenbeli győzelmüket az idei kiírásban.

Forrás: MKSZ

Herbert Krisztián vezetőedző értékelője a találkozóról:
„A hozzáállás tökéletes, a játék pedig nagyszerű volt. A meccs előtt mondtam, hogy ha nem hagyjuk érvényesülni a játékukat, van esélyünk. A védekezésünk szervezettsége és a kapusteljesítményünk volt a mérkőzés kulcsa. Mindenki kivette a maga részét a küzdelemből, nagyon büszke vagyok a lányokra!”

Inárcs Örkény KC – TFSE 21-29 (8-18)

A lányok továbbra is az 5. helyen állnak, de pontazonossággal. Közvetlen előttük a már fent említett Inárcs, akit ezzel a vereséggel megelőzött a csupán 1 pontra lévő Csepel. Következő ellenfelünkkel jó sokára találkozunk. A jelenleg 7. helyezett ÓKSI KKFT-t fogadjuk majd hazai pályán november 12-én.

Forrás: MKSZ

Szép volt lányok, csak így tovább!