Női NBI Röplabda

Út az élvonalba!

Női röpiseink elmúlt szezonjáról már ódákat zengett honlapunk, mégis mindig találunk egy újabb történetet, melyet elhozhatunk nektek. Ezúttal a 20 esztendős Török Petrával beszélgettünk, aki 2020-ban debütált NBI-es csapatunkban, a bemutatkozása pedig olyan meggyőzően sikerült, hogy később már többször is a kezdőben találhatta magát.

1. Mikor kerültél a TFSE-hez? Mikor mutatkoztál be először az NBI-ben?

Az idei volt az első évem, itt a TF-en. A juniorokhoz (U21) 2019 szeptemberében csatlakoztam, majd január környékén Leon kérésére a felnőtt csapathoz. Először január 25-én léptem pályára, ugyan „csak” nyitni az utolsó szettben, de erre is nagyon büszke voltam.

Vezetőedzőnk – Gaitanakis Leonidas – Petrát higgadtsága és alázatossága miatt választotta ki az U21-es csapatból.

2. Mi kell ahhoz, hogy valaki U21-ből az NBI-be kerülhessen, miben éreztél, érzel változást a két szint között?

Leon folyamatosan figyeli a junior csapatot is, meccseken is sokszor láttam. Ő figyelt fel rám és kérte, hogy edzzek velük. Emellett szerintem ami elengedhetetlen a szintlépéshez, az a kitartó munka. Hatalmas változás volt számomra a több edzés, és az is, hogy többen figyelnek oda rám/ránk. Több energia befektetést is igényel, de csak örülni tudok, hogy itt lehetek.

3. Te is azok között vagy, akik maradnak a csapatnál jövőre, milyen célokkal vágsz bele az alapozásba?

Mindenképpen a fejlődésre szánom ezt az évet. Nyilván tapasztalatlan vagyok még az NB1-ben, ezen szeretnék javítani, felzárkózni a többiekhez.

Rutinos játékosaink segítségével Petra könnyebben felveheti az NBI tempóját.

4. Melyik mérkőzés volt tavaly a kedvenced?

A Budaörs elleni meccs, ahol kezdő lehettem és 7 pontot tudtam szerezni. Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, de hatalmas támogatást kaptam a többiektől és Leontól is, ami nagyon jól esett. Ez a meccs szuper élmény marad számomra, pláne, hogy győzni tudtunk!

5. Milyen céljaid vannak hosszútávon a sporttal, fókuszálsz mellette a tanulmányaidra, civil életedre is?

Jelenleg csak annyit tudok, hogy nem tudnám elképzelni az életemet sport és röplabda nélkül, bízom benne, hogy sokáig nem is kell még. A sport mellett a Corvinuson tanulok, idén volt az első évem. És civil életem is van többé-kevésbé. Remélem egyensúlyban tudom tartani az életemben a dolgokat a jövőben is!

Kívánjuk, hogy a következő szezon során sikerüljön a kívánt fejlődés, melynek kulcsa egyértelműen a további kitartó és alázatos munka, ami már idén is meghozta gyümölcsét Petra számára!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!