Kézilabda Női NBII

Újra dobogón állunk!

Női kézilabdázóinkra rangadó várt az NBII déli csoportjának 7. fordulójában. Herbert Krisztián tanítványai a tavalyi szezonban még egy osztállyal feljebb játszó Csepellel mérhették össze tudásukat úgy, hogy a találkozót megelőzően mindössze egy pont különbség mutatkozott a felek között.

Fotó: Varga Ibolya

A mérkőzés kezdetét nem finomkodta el a házigazda. Durvább játék jellemezte őket és kifejezetten hamar be is zsebelték első kétpercesüket (alig 3 perc játék után). A mieink felfogására a rendezettség, a küzdeni akarás és az alázat volt a jellemző, amit az eredmény is hűen tükrözött. Összességében jobb volt a védekezésünk, hatékonyabb volt a támadójátékunk és jobban koncentráltunk a meccs során, mint a múlt héten, ennek pedig egyből meg is lett az eredménye. Elmondható, hogy a találkozón nem volt olyan pillanat, amikor a házigazda neve mellett szerepelt volna előny.

Gyakorlatilag 10 perc játék után már látszott, hogy kié az irányító szerep. Bő negyedóra után már 4 gólos előny birtokában voltunk, ebből a hátrányból még tudott faragni a Csepel. A félidő hajrájában rendre jól sültek el offenzíváink, a másik oldalon ezzel szemben nagyon sok hiba mutatkozott, így örömünkre a nagyszünetre 9–14-el vonulhattunk.

Fotó: Varga Ibolya

A második játékrészben minket sújtottak jobban a játékvezetői szankciók, ezért többször is emberhátrányban játszottunk. A TFSE-s lányokat nem olyan fából faragták, hogy ez eltántorítsa őket a siker ízétől, a hajrára már 9 gólos előnyt alakítottak ki, minden lényegi kérdést eldöntve. Az utolsó percekre ugyan közelebb tudott férkőzni a házigazda, a nyertes kilétén viszont már nem tudtak változtatni.

Női kézilabda NBII – Dél:
Csepel DSE – TFSE 28–31 (9–14)
Budapest, Ámk Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Csupor, Tóth

A győzelemnek köszönhetően a dobogó alsó fokára repültek lányaink, akik a tavalyi évet is bronzérmesként zárták. A folytatásban kemény falat következik, az eddig veretlen Érd látogat hozzánk pénteken (11.25.) 19:30-tól.

Bravó lányok, szép volt!