Női NBI Röplabda

Újra a tabella élén!

NB I-es női röplabdázóink 3:1-es győzelmet arattak a BRSE fiókcsapata ellen hazai pályán, így sikerült visszafoglalniuk az első helyezést a pódiumon. A 2023-as őszi idénykezdet óta mind az 5 hazai bajnoki mérkőzését megnyerte csapatunk.

Lányaink a legutóbbi szabadnapos hétvége után kezdetben nehézkesen vették fel a mérkőzés ritmusát. Csapatunk nem találta önmagát, a csabaiak előrenyomulását pedig még vezetőedzőnk, Joel Olazábal Herrea időkérése sem tudta megtörni (5-7). 13-17-nél lányaink viszont elkapták a fonalat, Tettamanti Virág és Kiss Kornélia vezérletével hibázás nélkül (!) gyönyörű 10 pontos sorozatot produkáltak a lányok (23-17). Végezetül Tatár Gréta kegyelmet nem ismerő támadásával zártuk le az első játszmát (25-18).

A következő etapban végig csapatunk uralta a pályát. A BRSE-s lányok igyekeztek a nyomunkban maradni, de a remek napot kifogó center, Török Petra hatékony támadásaival és blokkjaival, illetve a mutatott koncentrált játékkal nem sikerült ellenfelünknek a felzárkózás, így összeszedett és stabil játékkal 25-15-re húztuk be a szettet.

A harmadik játszmára alábbhagyott csapatunk lendülete, kicsit beleültünk a mérkőzésbe. A BRSE csapata jól kihasználva pontatlanságunkat, 4 pontos előnyt alakított ki már a szett elején (4-8). Kökény Nóra és Tátrai Zsanett érkezett frissítésként a pályára, lendületükkel sikerült is feltornászni az eredményt egálra (12-12). Ám csapatunk ki nem kényszerített hibázása nem hagyott alább, a viharsarkiak ismét elléptek a szett vége felé (16-20). A végjátékban sem sikerült ledolgozni a pontkülönbséget, ez a szett a békéscsabaiaké lett (20-25).

A következő szettet határozott játékkal kezdték Joel Olazábal Herrea tanítványai. Visszatértek az agresszív támadások és pontot érő megoldások csapatunk részéről. Csodálatos mezőnymunkánknak hála magabiztosan meneteltünk a győzelem felé. Kis Dorottya sánca után már 23-13-at mutatott az eredményjelző, majd kettő csabai hibázást követően 25-14-re sikerült megnyernünk ezt a játszmát, így a mérkőzést is.

Csapatunk békéscsabai származású liberója, Kucsera Jázmin így értékeli a győztes összecsapást: „Pont ilyen meccsre számítottam. A túloldalon egy lelkes csapatot láthattunk, akik nem adták könnyen a győzelmet. Nagyon jó volt a hangulat a pályán, igaz a harmadik szettben elkezdtünk pontatlanul játszani és többet hibázni, de hamar visszatértünk a saját játékunkhoz. így győzelemmel tudtuk zárni a hetet.

Az újabb sikernek hála, továbba a riválisok botlása miatt kevesebb lejátszott mérkőzéssel is a tabella élére ugrottunk. Egyre kiélezettebbé válik a bajnokság, 3 ponton belül találjuk az első öt helyezettet. Izgalmakból 2024-ben sem lesz hiány, pláne a lebonyolítás értelmében, hiszen csak 4 hely kiadó az alapszakaszt követő, Extraligáért folytatott rájátszásban.

TFSE – BRSE 3:1 (20, 15, -20, 14)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 82 néző. V: Mezőffy Z. Szél M.

TFSE: Turcsányi 2, Tatár 20, Török 12, Kis D. 11, Kiss K. 9, Tettamanti 11. Csere: Boller, Kucsera (liberók), Kökény N. 1, Tátrai 2. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Csapatunk utolsó idei mérkőzésére jövő héten szombaton kerül sor az Újpest fiókcsapata ellen 13 órától idegenben. Az UTE-val a tavalyi szezonban kétszer találkoztak lányaink. Az egyik összecsapás 0:3-as, míg a másik találkozó 3:1-es győzelemmel zárult a mi javunkra.

Gratulálunk lányok, így tovább TFSE!