Funkcionális Fitnesz

Újonckörkép rovat #3 – Pozsonyi Henrik

  • Üdvözlünk a TFSE csapatánál. Kérlek mond el nekünk, miért éppen hozzánk igazoltál le?

Azért ide igazoltam le, mert most tudtam meg nemrégiben, hogy van Funkcionális Fitnesz szakosztály az országban bárhol. A Lupa Palooza utáni management megkeresés után úgy gondoltam, hogy ha már TE hallgató vagyok, akkor leigazolok a TFSE egyesülethez.

  • Hogyan tudod összeegyeztetni az egyetemi tanulmányaidat a sportkarriereddel? Mesélnél nekünk arról, mit tanulsz?

Testnevelő, Gyógytestnevelő Egészségfejlesztő tanár szakon vagyok végzős hallgató. Mivel jelenleg a szakdolgozat és az államvizsgára való felkészülés rengeteg energiát elvisz jelenleg nehezen. Hamarosan megcsinálom a diplomát és akkor visszatérek a régi edzésmódomhoz, ami heti 5 edzést jelent. Kettőt edzővel edzek, Fekete Kristóf személyében hármat pedig egyedül edzésterv alapján.

  • A Funkcionális Fitnesz terén mi inspirál a jövőre nézve?

Az inspirál, hogy most a Korona-vírus időszakában 2020.-as évet is egészen jól végig tudtam edzeni és sokat tanultam, erősödtem, fejlődtem. Technikailag sokat fejlődtem súlyemelésben. Adok magamnak egy pár évet, hogy a csúcsra jussak Magyarországon és bekerüljek a NEFFISZ válogatottba.

  • A Funkcionális Fitnesz sport és az egyetemi tanulmányok rengeteg időt igényelnek, van mellette lehetőséged kikapcsolódni, van valamilyen hobbid, amit szívesen megemlítenél nekünk?

Ahogy a kérdésben is meg van fogalmazva, rengeteg időt elvesz. ? Nekem ez a hobbim, nagyon szeretek olvasni róla, tanulmányozni. Ha még jut rá szabadidőm, akkor barátaimmal vagyok. Gyakran hazajárok vidékre, a bátyám éttermébe segítek felszolgálni.

  • A jövődet edzőként képzeled el, vagy más dolgok is érdekelnek esetleg, mint karrier?

A következő pár évben biztosan szeretnék még edzősködni, mert egészen jól megy és motivált is vagyok benne. Az edzőség egy sokrétű munka, ahol az ember több, mint fizikai edző, itt szinte pszichológusok is vagyunk. Nagyon emberközpontúnak érzem magamat, úgyhogy ezt szívesen csinálom. A tanítványaim fejlődését mindig nagyon jó látni és büszke vagyok rájuk. A közeljövőben vállalkozásban gondolkozok, de még nem tudom pontosan, hogy melyik városban. Tanár is szeretnék lenni, később idősebb koromban, több tapasztalattal.

  • Ki a kedvenc IF3 versenyződ külföldön és versenyződ itthon?

Az IF3 versenyzők közül jelenleg senkit nem tudok kiemelni, akinek a személyisége megfog, viszont a CrossFit sportból ki tudom emelni Noah Olsen-t, mint kedvencemet remélem Ő is hamarosan IF3 sportolóvá válik majd.

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!