Kosárlabda Női NBI/A

Újfent Euroligás ellenféllel nézünk farkasszemet!

Élvonalbeli női kosárlabdázóink a múlt heti, listavezető Diósgyőr elleni 50–55-re végződő hazai találkozót követően idegenben lépnek pályára a SERCO Uni Győr otthonában. A Miskolchoz hasonlóan Euroligában érdekelt ellenfél azonban korántsem mutat fel annyira tökéletes, 100%-os formát, mint a borsodiak.

Lányaink a 6. helyről várják a bajnokság 6. fordulóját, három győzelemmel, két vereséggel a hátuk mögött. Hegedűs Péter tanítványai kifejezetten jó évkezdést tudhatnak maguk mögött. Természetesen volt a csapatban némi csalódottság, miután egylabdás meccsen maradtak alul a bajnokaspiránssal szemben hazai környezetben, ugyanakkor játékosaink és stábtagjaink egyöntetűen fogalmaztak úgy, hogy ha a szezon előtt valaki egy olyan jóslattal áll eléjük, miszerint ilyen harcokat vívnak a Sopron, Szekszárd és a DVTK hármasával, nyomban aláírták volna.

Nehéz helyzetben van a velünk szemben álló fél. A győriek idén a legmagasabb európai kupaporondon érdekeltek, ahol egy győzelem mellett öt vereség szerepel a nevük mellett. A magyar bajnokság legutóbbi fordulójáig hibátlanul meneteltek a zöld-fehérek, a PEAC viszont megálljt parancsolt Cziczás László csapatának. A győriek által eddig legyőzött magyar alakulatok a tabella 7-10. helyét foglalják el: Vasas (49–88), BEAC (99–75), BKG (66–88), Cegléd (90–55). A sűrű menetrend mellett nehézséget okozhat számukra a sérült játékosok hiánya. Ezzel kapcsolatban ITT olvashattok részletesebben.

Nem mi számítunk az esélyesnek a soron következő a találkozón. Elnézve az egymás elleni mérleget 2019-es feljutásunk óta 14 alkalomból csupán 1 győzelem szerepel a nevünk mellett, Győrben 7/7 a hazaiak mérlege. Az ellenfél magyar bajnokságban mutatott statisztikáit ITT lehet elérni.

Szervezett, fegyelmezett játékkal reményeink szerint egyenrangú félként tudunk előlépni a sérültjei ellenére bő rotációval rendelkező házigazdával szemben. Dúl Pankáék eddig senki előtt nem mentek lehajtott fejjel a harcba, ez pedig ezúttal sem lesz másképp, lányaink mindent meg fognak tenni a lehető legjobb teljesítmény érdekében.

Női NB I.A – 6. forduló
SERCO UNI Győr – TFSE-MTK (11.26. 17:00)
Városi Egyetemi Csarnok, Győr

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!