Kosárlabda Női NBI/A

Újabb pécsi túra!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk a múltheti PINKK ellen aratott 30 pontos győzelem után újra a baranyai megyeszékhelyre látogat. Lányaink ellenfele ezúttal a tabella 4. helyén álló NKA Universitas PEAC lesz.

Féltávhoz érkezett a magyar női kosárlabdabajnokság alapszakasza, ezen a héten minden alakulat ismerős féllel néz majd farkasszemet. Nincs ez másként a Magyar Bianka, Hegedűs Péter kettős által irányított csapatunknál sem, a TFSE-MTK ugyanis 2022 szeptemberében az első fordulóban csapott össze a PEAC-cal, akkor 18 ponttal a pécsiek bizonyultak jobbnak.

Vezetőedzőnk a legutóbbi találkozó kapcsán így nyilatkozott a wbasket.hu-nak: „Nagyon rossz meccset játszottunk az első fordulóban a PEAC ellen, de amire utaltam az előbb: a csapat edzésről edzésre fejlődik és szeretnénk az erényeinket kihasználva ezt egy nagyobb ellenállást mutató rivális ellen is bizonyítani. Az lesz a kulcs, hogy 40 percen keresztül végig fegyelmezettek legyünk. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor számunkra kedvező eredménnyel tudjuk elhagyni a csarnokot. Nagyon készülünk és ismét lesznek különböző részfeladatok is kitűzve, de csakis csapatként tudunk jó mérkőzést játszani.”

Fotó: Rónási Márton – PINKK Pécsi 424

A PINKK ellen szereztük meg harmadik győzelmünket a jelenlegi kiírásban. Minden negyedet megnyerve tudtunk dominálni, emellett kitűzött részfeladatainkat megvalósítva, kellemes szájízzel térhettünk haza az első pécsi túráról.

Magyar Bianka így vélekedett arról a mérkőzésről: „Egy építkezési folyamatban vagyunk és ez volt a második mérkőzésünk, hogy teljes kerettel tudtunk kiállni. Ahogy a meccs előtt beszéltük, különböző részfeladatokat tűztünk ki célul. A Vasas ellen azt tapasztaltuk, hogy a védekezésünk precízen működött és abból sok gyorsindítást tudtunk végrehajtani. A kivitelezés még nem sikerült megfelelően, amit sok edzéssel és az ezzel jövő összeszokottsággal lehet javítani. Edzésről edzésre az a cél, hogy előrébb lépjünk csapatként és a PINKK ellen már látszódott a fejlődés. Sofija Zivaljevicset szerettük volna kikapcsolni. A PINKK meghatározó játékosa végül 19 percet játszott és 4 pontot dobott ellenünk, így ezt a feladatot is teljesítettük. A másik kulcs a lepattanózás volt és azt is jól megoldottuk. Mindenki tudott játszani és igyekezett ellátni a feladatát. Összességében magabiztos sikert arattunk és jó szájízzel tértünk haza Pécsről. Nagyon kellett ez a csapatnak és szeretnénk ezen az úton továbbmenni.”

Csapatunk másodedzője, Hegedűs Péter volt riportalanyunk a most következő találkozó előtt:

Ami ellenfelünket illeti, sűrű heteken vannak túl a PEAC-os lányok, hiszen két hét leforgása alatt immáron ötödik mérkőzésükre készülnek. A feszes program tetézéseként kőkemény ellenfelekkel kellett szembenéznie Kiss Virágéknak a magyar bajnokságban és az Európa Kupában egyaránt. Utóbbi csoportkörét a napokban drámai módon fejezték be egy dudaszós triplával, míg itthon a Szekszárdot tudták megverni, múlt hétvégén viszont 33 pontos vereséget szenvedtek a Sopron otthonában.

Feljutásunk óta 10 egymás elleni meccsre tekinthetünk vissza, ezeken 4 győzelmet, 6 vereséget jegyezhetünk. Legutóbb 2020 decemberében tudtunk felülkerekedni az erősebbik pécsi alakulaton.

December 17., szombat
18:00 NKA Universitas PEAC – TFSE-MTK

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Fodor Attila, Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint (Reisz Péter)

Hajrá lányok, hajrá TFSE!