Férfi NBII Futsal

Újabb győzelem, újabb fontos lépés!

A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Tihanyi FC együttese látogatott a Fáy utcába. A Balaton parti alakulattal az ősz során egyszer már megmérkőztünk és egy 5-3-as győzelmet arattunk. A tihanyiak a tabella 7. helyéről, mi pedig a 2-ról vártuk a találkozót, de ennek ellenére semmiképpen sem ígérkezett könnyűnek a találkozó.

A mieink egy korábban elmaradt mérkőzést pótoltak idegenben a Hidegkúti SC ellen, ahol ha ugyan a vártnál nehezebben, de sikerült begyűjteni a három pontot. A tihanyiak pedig hazai pályán gáláztak a REAC csapata ellen és egy 13-2-es győzelmet arattak.

Hajtósan, nagy iramban kezdődött a mérkőzés, kapusunknak Laucsek Andrásnak, mindjárt az elején egy komoly bravúrt kellett bemutatnia, de természetesen mi is gyorsan teszteltük a vendégek hálóőrét Schmidmajer Ádámot, aki egyébként a Testnevelési Egyetem hallgatója.

A csapatok komoly erőket mozgósítottak a támadások terén, azonban a szervezettség inkább nálunk tudott érvényesülni, hiszen míg a vendégek inkább a gyors kapus indításokkal próbálkoztak, addig mi rendezettebb több passzból felépített játékot játszottunk. Ez a precíz játék aztán az első félidő felénél góllá érett. Egy szép bepassz után Dudás Dániel talált közelről a kapuba.

A meccs képe ezután drasztikusan nem változott, mi továbbra is játszottuk a saját játékunkat, a tihanyiak pedig újabb és újabb figurákat, variációkat vetettek be, de egyik sem aratott sikert. A vezetésnek és az egyre tekintélyesebb mezőnyfölényünknek köszönhetően bátrabbak és magabiztosabbak lettünk.

A félidő vége fele komolyabb nyomást helyeztünk a vendégekre és egy hatalmas védés után Szalmás Zoli szólójával már 2-0-ra vezettünk. Zoli ezzel a találatával ismét a góllövőlista élére került, holtversenyben a szigetszentmiklósi Reznek Donáttal.

A szünetre tehát kétgólos előnyben mehettünk és magabiztosan várhattuk a folytatást.

Félidőben: TFSE-SZERTARSPORT.HU – Tihanyi FC (2-0)

A második játékrész lendülete valamelyest elmaradt az elsőben tapasztaltakhoz képest, de ami a legfontosabb, minőségi visszaesés a mi játékunkban nem volt. Egész egyszerűen szorosan védekezett a Tihany csapata, mi pedig a biztos előny tudatában nem vállaltunk felesleges rizikót.

A vendég együttes mindent bevetett, hogy gólt szerezzen, de sem az időkérés, sem a többféle szerkezeti változás nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeket. A szerencsével is hadi lábon álltak, hiszen az utolsó tíz percen belül két ziccerük is a kapufán csattant és a türelmük is rohamosan fogyott. Reklamálás, durvább faultok, de ezek mind-mind a mi malmunkra hajtották a vizet.

Végül az utolsó szó a mienk volt, ugyanis vezetőedzőnk, aki nem mellesleg játékosként is oroszlánrészt vállal egy-egy mérkőzésen, ezúttal egy góllal tudta megkoronázni a saját maga és a csapat teljesítményét. Ismét sikerült győzni és továbbra is él az NB1-ről szövögetett álom, ami reményeink szerint valósággá is válik majd.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – Tihanyi FC (3-0)

A srácok a következő fordulóban, február elsején az ELTE-BEAC otthonában lépnek pályára!!

Hajrá Fiúk!!

Hajrá TFSE!!