Kosárlabda Női NBI/A

Újabb budapesti rangadó

A Női NB I/A-ban szereplő kosárlabdacsapatunk ismét a győzelem útjára lépett, az előző fordulóban megszerzett drámai győzelmet követően. A következő fordulóban -ami az utolsó előtti a rájátszás előtt – a 10. helyezett – Vasas Akadémia csapata fogad minket otthonában.
A TFSE lányai jelenleg 10-10-es mérleggel állnak a tabella 6. helyén.

Télen találkozott utoljára a két csapat, akkor Alisia Jenkins vezényletével sikerült 81-60 arányban győzedelmeskednie a TFSE csapatának. Azonban hiába a nagy különbség, a Vasas csapata végig tudta tartani velünk a lépést, egyedül az utolsó negyedben sikerült számottevően magunk mögé utasítani a vörös-kékeket.

A múltkori beharangozó óta a két csapat játékosainak VAL értékére világítunk rá jobban.
VAL=Dobott pont+lepattanók+szerzett labda+gólpassz+kiharcolt fault+blokk-eladott labda-rossz dobás.

A bajnokságban ez alapján is állítottak egy ranglistát a ligában szereplő játékosokból.
Ezen „versenyt” továbbra is Alisia Jenkins vezeti magabiztosan, 34.85 VAL/meccs átlaggal. A 10. helyen is egy ismerős arc tanyázik, személy szerint Chanise Jenkins, 23.37 VAL/meccsel.
A Vasas Akadémiája is két játékost ad a mezőny TOP 20-as listájához. Ők pedig, Brianna Ashaki Fraser és Taylor Janee Murray, 24.15 és 18.75-ös VAL átlaggal a 7. és a 20. helyet foglalják el.

TFSE-MTK legnagyobb VAL értékkel rendelkező játékosai:

Süle Krisztina: 12.3

Bernáth Réka: 10.9

Kristina Arsenic: 10.8

Vasas Akadémia legmagasabb VAL/meccs átlagú játékosai:

Böröndy Vivien: 13.4

Tóth Orsolya: 12.2

Vukov Szonja: 8.5

Abban biztosak lehetünk, hogy a Vasas csapata megpróbál majd visszavágni az előző találkozó veresége után. De az is garantált, hogy a TFSE lányai nem fogják könnyen adni a bőrüket, hiszen nehezebb idők után most kerültek vissza győzelem útjára. Az előző fordulóbeli mérkőzést alapul véve kemény, kiélezett csatára számíthatunk.

Női NB I/A csoport- 21. forduló

Vasas Akadémia – -TFSE-MTK

2020. 02.29. – Vasas Pasaréti Sportcentrum