Férfi NBII Kézilabda

Újabb bravúros győzelem!

NB II-es férfi kéziseink a tabella 3. helyén álló Kistextet fogadták a hétvégén. Az előző fordulóban sikerült legyőzni a KTE alakulatát egy igencsak szoros találkozón és ez a meccs sem volt kivétel, leszámítva, hogy a jóval esélyesebbnek vélt csapat maradt alul! Órási bravúr ez a srácoktól, pláne, hogy a félidőt követően is sokáig még az ellenfél dominált.

Már az első játékrész elején szoros küzdelem alakult ki a felek között. Negyed órával a kezdősípszót követően azonban ellépett a vendég gárda és a 2 gólos előnyüket gyorsan 4-re növelték, de sikerült még a szünet előtt csökkenteni a differenciát. A második etap ugyan ott folytatódott, ahol abbahagyták a felek, de aztán fordult a kocka. A 49. perc elején 3 gólos Kistext előnynél Németh piroslapot kapott, így számára véget ért a mérkőzés, de ez még csak a kezdet volt, ugyanis fél perccel később Hasillónak kellett elhagynia a pályát 2 percre és ezzel kettős emberelőnyre tettünk szert!

A 26-29-es állást megfordítva Ujvári Bence tanítványai átvették a vezetést! Két gólos előnyünk volt bő 7 perccel a meccs vége előtt. Ekkor Bohuniczky Bátornak kellett leülnie két perce és az ellenfél ezt kihasználva 32-32-re egynlített. Azonban az utolsó percben esett 3 gólból kettő a Kistext hálójában landolt, ezzel alakult ki a 34-33-as végeredmény és győztük le a dobogós riválist.

Forrás: MKSZ

TFSE – Kistext 34-33 (16-18)

Ujvári Bence vezetőedző értékelője az összecsapásról:
„Az első félidőben sok gólt kaptunk, ezekre azonban gyorsan reagáltunk és felállt fal ellen is helyzeteket tudtunk kialakítani, így meccsben maradtunk. A második félidő elég hullámzó volt, hátrányból jöttünk vissza időkérés után, amit egy 8-1-es széria követett és átvettük a vezetést. A megbeszélt játékokat játszottuk elöl, végre azzal a lendülettel dolgoztunk, amit elvárok a fiúktól. Még mindig rengeteg a feladat, de büszke vagyok a csapatra, mert Mi akartuk jobban a győzelmet és ez az eredményen is megmutatkozott végül!

Forrás: MKSZ

A srácok ezzel a győzelemmel egyel feljebb léptek a tabellán és a követekező találkozójukra Dabason kerül sor december 11-én.

Gratulálunk a győzelemhez, csak így tovább fiúk!