Kézilabda Női NBII

Új impulzus, új szemlélet, fiatalos lendület

A TFSE női kézilabda alakulata az NBII északi csoportjában szerepel a 2020/21-es kiírás során, a hölgyek nemrégiben új vezetőedzőt kaptak Herbert Krisztián személyében. Krisztián nagyon bizakodóan tekint a tavasz elé, eddig 2 találkozón irányította a gárdát:

Hogyan kerültél hirtelen vezetőedzői pozícióba?

A vezetőség úgy döntött, hogy a pályán mutatott teljesítmény és az eredmények miatt változásra van szükség. Rövid időn belül szerettek volna fejlődést, így az új vezetőedző kiválasztásában meghatározó szempont volt, hogy ismerje a lányokat, a körülményeket, a TFSE kézilabda szakosztályt, így jöhettem szóba én.”

Új impulzust adtál a csapatnak, mi a titkod?

Nincs titkom, egyszerűen csak szeretném kihozni minden szituációból a lehető legjobbat, ezt a fajta hozzáállást pedig igyekeztem átadni a lányoknak is. Szerencsére jól fogadták az általam képviselt játékfelfogást, azt figyeltem meg, hogy a korban közelebb állók tanácsát jobban megfogadják. Meggyőződésem, hogy a lányokban több van, mint amit az első félévben mutattak, ezt próbáltam velük is megértetni, hogy tessék megdolgozni minden egyes labdáért, gólért.

11 mérkőzés van még a szezonból, van valami konkrét célod, amit szeretnél elérni tavasszal?

Az első félév mérkőzéseinek kiértékelése és a méréseink eredményei megmutatták hol és miben kell fejlődnünk, ezen fogunk dolgozni. Ha konkrétan kérdezed, akkor erre a kérdésre egyértelműen 11 győzelemmel válaszolnék, nem szeretek veszíteni és nem is akarok. Úgy gondolom, hogy kellő motivációval, bátorsággal és koncentrációval bármelyik csapat ellen van esélyünk. Jelenleg kieső helyen állunk, mindenképp bent kell maradjunk. Nincs olyan forgatókönyv, hogy kiesünk.

A 2020/21-es szezon során sokszor hátráltatta a csapatot külső tényező, erre hogyan tudtok felkészülni a jövőben?

„Sajnos jelenleg is 4 játékosunk tartózkodik karanténban, távol tőlünk. A koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, próbálunk mindent megtenni, hogy elkerüljük a fertőzést.

Hogyan tervezed a felkészülést a február 14 startoló „második félidőre”?

Január 4-én elkezdtük a felkészülést, heti 6 edzéssel készülünk. Felkészülésünket Csillik Árpád, volt csoporttársam és barátom segíti, az ő felügyeletével zajlanak az erőnléti edzések. Sok edzőmérkőzést játszunk, hogy a lehető legtökéletesebbre csiszoljuk a védekezésünket és a támadásunkat is. Hiszek benne, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse, igyekszünk ügyesek és erősek is lenni.”

A bajnokság tehát február 14-én folytatódik a csapat számára a Solymári SC elleni idegenbeli mérkőzésen, ahol reményeink szerint ezúttal nem csak 1, hanem mind a két pontot hazahozza az egység. Sajnos a körülményekre való tekintettel továbbra is zárt kapuk mögött bonyolítják le az összecsapásokat.

Hajrá TFSE!