Női U21 (NBII) Röplabda

U21-es rájátszás

TFSE – Fatum Nyíregyháza

Az előttünk álló U21-es fordulóra teljes csapattal érkeztünk, sőt a felnőtt keretből Kreisz Kincső is csatlakozott hozzánk, hogy játékba tudjon lendülni. Csépke Gábor felnőtt vezetőedző kérésére mindkét mérkőzésen 1-1 szettet játszott. A heti edzésmunkát zavartalanul tudtuk végezni, bizakodóan érkeztünk Békéscsabára.

A Fatum ellen jól mezőnyözve kezdtünk, de a támadások befejezésébe sokszor hiba csúszott és erre rosszul reagálva, elbátortalanodva játszottunk tovább, így az első szettet könnyedén hozta a nyíregyházi alakulat. A  második szettre már egy harcos TFSE érkezett és át is vette a játék irányítását, hamar kialakult 4-5 pont előny a javunkra, amelyet sajnos a véghajrára lefaragott a Fatum. Az időkérések sem segítettek, dekoncentrálttá váltunk, így bár szorosan, de elvesztettük a második szettet is.

A harmadik szett elején a nyitásfogadásunk és mezőnyvédekezésünk sem volt az elvárható szinten, akadozott a támadások felépítése és befejezése, így ellenfelünk folyamatosan tudta növelni előnyét és három szettben megszerezte a győzelmet. Pozitívum, hogy végre volt centerjátékunk.


TFSE – BRSE

A Fatum elleni vereség után nem volt sok időnk fejben összeszedettebbé válni, így szélső posztokon frissítve vágtunk neki a mérkőzésnek. Sajnos a BRSE gyors, pontos alapjátékával ezen a napon nem tudtuk felvenni a versenyt, látszott a két csapat közötti tudáskülönbség.

Ellenfelünk végig agresszívan játszva nyerte meg 3 szettben a mérkőzést. Egy-egy szép támadásunktól eltekintve végigszenvedtük a mérkőzést. Leckét kaptunk ma, látható, hogy ilyen mérkőzéseknek koncentráltabban kell nekimenni és mindenkinek 120 %-ot kell nyújtania, hogy méltó ellenfelek lehessünk.Készülünk a visszavágókra.