Férfi U20 Kosárlabda

U20-as sikerek a felnőttek között

Nem csak felnőtt férfi kosárlabdacsapatunk remekel a 2020/21-es kiírásban. U20-as kosaras srácaink – akik Sipos Kálmán tanítványai – megnyerték a Pest megyei felnőtt bajnokság alapszakaszát, legutóbb pedig a rájátszásban vívták ki a döntőbe kerülést.

Az alapszakaszt követő elődöntőben (múlt szerdán) csapatunk egy kiélezett mérkőzésen 93-89 arányban győzte le a Monor SE-t, amivel bejutott a döntőbe.

A finálét most szombaton játsszák a srácok Budakeszin, ellenfelük a Miklósi KékRókák KE lesz, akikkel már kétszer játszottak az alapszakasz során. Először tavaly decemberben, idegenben bizonyult jobbnak csapatunk a Kunszentmiklósiaknál, majd idén áprilisban hazai környezetben arattak győzelmet a fiúk. A döntőt tehát lelkesen és bizakodva várhatja a TFSE.

Fiatal sportolóink meggyőző teljesítménye kapcsán a csapat trénerét, Sipos Kálmánt kértük arra, hogy meséljen az eddigi szezonról.

Milyen célokkal vágtatok neki a 2020/21-es évadnak?

Utánpótláscsapatként előzetesen nem igazán ismertük a Pest megyei felnőtt bajnokság játékerejét, de pár forduló után már egyértelmű volt, hogy az első négyben szeretnénk végezni. Külön öröm, hogy mindössze 1 vereséggel zártuk az alapszakaszt és az első pozícióból várhattuk a rájátszást.

Mit kell tudni a bajnokságról, hány közvetlen riválisotok volt az alapszakaszban?

Az elég hamar kiderült, hogy 4 olyan csapat van, akik hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Ők a Monor SE, Miklósi KékRókák, Szentendre és a Pilis Basket. Szerencsére a riválisokkal játszott meccseken mindig erős összeállításban tudtunk megjelenni. A fent említett 4 csapat elleni 8 meccsből 6-ot tudtunk lejátszani. Egyetlen idei vereségünket pont egy ilyen találkozón szenvedtük el, még a nyitó fordulóban, októberben. Érdekességként említem meg, hogy a legerősebb felállásunk eddig még egy meccsre sem jött össze – majd talán most, a rájátszásban.

Az alapszakaszban minden gördülékenyen ment, vagy voltak fordulópontok, hullámvölgyek?

Több fordulópont is volt a szezonban, de ezek mind a vírushelyzethez köthetőek. Sosem lehetett biztosan előre tudni, kire számíthatunk a következő meccsen. Magát a betegséget viszonylag olcsón megúsztuk, összesen 3 srác volt csak pozitív. Mivel többségében kiskorú játékosokról beszélünk (a csapat fele 2003-04-es születésű), leginkább az okozta a nehézségeket, hogy a szülők teljesen érthető módon nem engedték el őket edzésre.

Leginkább márciusban és áprilisban éreztük meg ezt, amikor volt, hogy csak 4-8 ember tudott edzésre járni. Ehhez jött még az érettségi is, ami 8 embert érintett, úgyhogy ebben a két hónapban összesen egyszer tudtunk 5 az 5 ellen gyakorolni edzésen. Szerencsére a meccseink nagy részét lejátszottunk még március előtt, így ezek a nehézségek nem mutatkoztak meg a teljesítményünkben.

Mit gondolsz a sportolóidról? motiváltak, sokat fejlődtek?

Folyamatosan térnek vissza a játékosok, így 10 fölötti létszámmal dolgozhattunk az utóbbi időben edzéseken, tudunk rendesen készülni. A srácok motiváltak, mindannyian örültünk neki, hogy nem marad el a rájátszás. Hiányoztak szezon közben a nézők – több olyan meccs is volt, ahol nagyon sajnáltam, hogy nem lehettek jelen a szülők.

Egyénileg nem mindenkinél látványos a fejlődés, hiszen többen hónapokat hagytak ki idén. Azon játékosaim, akik többé-kevésbé rendszeresen tudtak járni, ők szépen fejlődtek. Csapatként már egyértelműen látszik a fejlődés, szerintem sokat számított, hogy 17-18 évesen felnőttek ellen kellett meccseket játszani. Összességében elmondható, hogy a többség technikai tudása magas szintű, de taktikailag még sokat kell tanulnunk. Remélhetőleg jövőre ezt már egy magasabb osztályban tehetjük meg!

Hajrá fiatalok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!