Női U19 Röplabda

U19-es idénykezdet

Röplabda szakosztályunk női vonalán idén is két fronton érdekeltek vagyunk a Torma Ágnes U19 OIB II. osztályában.

A Nyugat „B” csoportban a TFSE-Kalocsa képviselteti magát olyan ellenfelek mellett, mint a Szombathelyi SI, BVSC-Zugló, Győri DRC és a VS Dunakeszi. A TFSE-Lónyay pedig a Kelet „E” csoportjában alkot egy triót a Közgáz Ifi „B” és a Tálent SE Szt.László „B” csapataival.

Kalocsai utánpótlás bázisunk idén indult először az U19-es bajnokságban. Korsós Anikó vezetőedző tanítványai között többen is 14, 15 évesen szerepelnek az U19-ben, egy ilyen fiatal keret számára pedig minden pályán töltött perc aranyat ér a fejlődés szempontjából. Ha már fejlődés: Kapitány Aisa, István Mercedesz és Molnár Lili személyében három fiatal tehetségünk is lehetőséget kapott az U21-es csapatunkkal való felkészülésre augusztusban.

U19-es csapataink közül a TFSE-Kalocsa szeptember 19-én, vasárnap kezdte meg a küzdelmeket Budapesten. A küzdelmek helyszíne a BVSC-Zugló Röplabda Csarnoka volt, ahol a reggeli órákra már összegyűlt a csoport öt érdekelt alakulata. Minden résztvevőre két mérkőzés várt ezúttal, esetünkben a Győr és a Szombathely volt a két ellenfél.

Frissen összeállt csapatunk számára az összeszokás volt a legfőbb cél ezen a tornán. Erre kiváló lehetőséget adott a két erős ellenféllel való küzdelem, melyek közül noha mindkét találkozó 0–3-as vereséggel zárult, mégis élményekkel és fontos tapasztalatokkal gazdagodva térhettünk haza.

A lelkes és szorgalmas TFSE-Kalocsa U19 számára október 16-án kerül megrendezésre a következő torna Dunakeszin, ahol a BVSC-Zugló és a házigazda VSD lesz az ellenfél. Korsós Anikó tanítványai már megkezdték a felkészülést erre a megmérettetésre és biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtesznek a további fejlődés érdekében.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!