Férfi NBII Futsal

Továbbra is harcban az első helyért!

Férfi futsal csapatunk a múlthét szerdai kupa diadal után a bajnoki pontvadászatban folytatta szereplését. Az ellenfelünk pedig a Tihanyi FC volt, akik négy ponttal a tabella 7. helyén álltak a fordulót megelőzően, mi pedig a 2.helyen, tizenhárom ponttal.

A találkozó a kecskeméti kupa meccshez hasonlóan a hazai góllal kezdődött, a góllövő listán Szalmás Zolival holtversenyben álló Csernay Dávid találatával szerzett vezetést a félszigeti csapat (1-0). A válaszra nagyjából hat percet kellett várni, Szalmás Zoli válaszolt stílszerűen riválisa góljára (1-1). Az első játékrészben több találat már nem született, így döntetlennel mehettek a szünetre a csapatok.

Első félidő: Tihanyi FC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (1-1)

A második játékrész szintén tihanyi góllal kezdődött (2-1), de az azonnali viszontválasz elmaradt. Olyannyira, hogy egy szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat, amit ki is tudtak használni, így már kettővel vezetett a Tihany (3-1). Szerencsére rengeteg fiatal tehetséget tudhatunk a fedélzeten, akik egytől-egyig rendkívül elszántak, tehát bízhattunk abban, hogy valakinek előbb utóbb csak kijön a lépés. Ez bizony meg is történt, a szintén u20-as korosztályú Kiss Gábor tudott szépíteni (3-2). Körülbelül egy perc után pedig már az egyenlítésnek örülhettünk, Fehér Dániel idei első góljával egalizált a csapat (3-3).  A folytatásban nagyon kiélezett volt a játék, érezhető volt, hogy a döntetlen egyik félnek sem felel meg. Azonban az utolsó előtti percben a hazai együttes egyik játékosa piros lapot kapott, aminek pedig már döntő jelentősége volt a találkozó végkimenetelének szempontjából. Ugyanis ezt követően mindkét fiatal titánunknak sikerült betalálnia, először Kiss Gábornak, majd Szalmás Zolinak, ezzel pedig ki is alakult a végeredmény.

Végeredmény: Tihanyi FC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (3-5)

A találkozóval kapcsolatban Szalmás Zoli osztotta meg velünk tapasztalatait:

„A meccs elején összeszedetlenek voltunk, ezért egyből hátrányba is kerültünk. Az egyenlítés ellenére a második játékrészt is hasonlóan gyengén kezdtük, de végül sikerült összeszedni magunkat és megfordítani a mérkőzést. Véleményem szerint az, hogy ilyen nehéz szituációból fel tudtunk állni, mindenképp biztató a jövőre nézve!”

Szezonbeli ötödik győzelmünket szereztük meg, tehát továbbra is veretlenül üldözzük a hibátlan Haladás VSE-t. Mi és a szombathelyiek jelenleg abszolút kiemelkedünk a bajnokságból, de természetesen a legfontosabb az az, hogy a végelszámolásnál is legalább ennyire elől tudjunk lenni. Szalmás Zoli továbbra is holtversenyben áll a góllövő lista élén és mellette még Dudás Dániel is ott található a Top5-ben.

A következő fordulóban újra hazai pályán fogunk játszani, mégpedig az ELTE-BEAC csapata ellen. A találkozó november 2.-án hétfőn lesz, 20:30-as kezdéssel a Fáy utcában! Legyünk minél többen! Buzdítsuk a srácokat!!

Hajrá Fiúk!!!

Hajrá TFSE!!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!