Férfi NBII Kosárlabda

Továbbra is bevehetetlen az „E” terem!

Férfi kosárlabdacsapatunk hazai környezetben lépett pályára december 10-én a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen. A mérkőzést megelőzően mindkét fél 5 győzelemmel állt a tabella élmezőnyében (a TFSE egy meccsel kevesebbet játszott).

A találkozót hasonló előjelekkel kezdhették a felek, azonban a mi oldalunkon több pozitívum is szerepelt:
– a 2020/21-es szezonban oda-vissza győzni tudtunk a Kiss Lenke KA ellen,
– hazai környezetben 302 napja veretlen csapatunk az NBII alapszakaszbeli mérkőzésein.

A mérkőzést Boros Zoltán tanítványai kezdték jobban, akik tisztes előnyt kialakítva, 21–14-re vezettek az első negyedet követően. A második etapra megérkeztek a meccsbe a vendégek is, akik közelebb férkőztek fiainkhoz a félidőre. (34–31)

A harmadik negyed kiélezettebb képet hozott, a pontok megoszlása ekkor látványosan eltért a két oldalnál. A vendégek távoli dobásokkal igyekeztek zárkózni, nekünk ezzel szemben több ziccer termett és a közeli támadások feküdtek. (51–46).

A záró akkordra eldőlt a kérdés, hiszen a gyorsabbá váló játékunkra nem talált ellenszert a rivális. Hamar 10 pont feletti különbség szerepelt a nevünk mellett, melyet meg tudtunk tartani a véghajrá utolsó pillanatáig. Összességében megérdemelt sikert aratott derekasan küzdő TFSE. (71–60)

TFSE – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia
71 – 60 (21-14, 13-17, 17-15, 20-14)

A Tabella így módosult a fordulót köveőten:

Csapatunk következő mérkőzése a 3. fordulóból halasztott KKS elleni találkozó lesz december 14-én, kedden 19 órától idegenben. Hajrá fiúk!