Kosárlabda Női ANB I Zöld

Továbbra is az élen!

Hétvégén Szegedre látogatott az ANBI zöld csoportjában (harmadosztály) szereplő női kosárlabdacsapatunk, a TFSE-MTK U23.

Kováts Gabriella tanítványai elképesztő formát mutatnak fel az utóbbi időben, közel 5 hónapja nem találnak legyőzőre a bajnokságban. Csapatunk aktuális ellenfele a 10. helyen álló Szegedi Kosárlabda Egylet volt, akik 24 óra alatt két mérkőzést játszottak le a hétvégén. Szombaton egy ötödik fordulóból pótolt mérkőzésen maradtak alul a közvetlen rivális Nyíregyházi Kosársuli ellen, vasárnap pedig ellenünk kellett helytállniuk.

Ami a találkozót illeti, kezdő ötösünk kiváló formában lépett fel az első negyedtől kezdve. Remek tempót diktálva, 14-27-es előnyt építettek ki lányaink az első 10 perc alatt. Ezt követően sem lassult a sebesség és a hatékonyság, ennek eredményeként magabiztos 28-47 arányú vezetéssel vonulhattunk a félidőre.

A második félidő elején már 26 pontos vezetésnek örülhettünk, ekkor viszont hirtelen felzárkózásba kezdett a hazai gárda. Olyannyira megtáltosodtak a szegediek, hogy a 32. percben már csak 1 pont volt csapatunk előnye. Kulcsfontosságú volt, hogy ezen a ponton nem estek kétségbe lányaink, Vörösházi Jázmin triplájával és Budai Zsófia kétpontosával máris 6 pont volt közte, így újra nálunk volt az irányítás. Innentől már nem volt kérdés a győztes kilétét illetően, határozott végjáték eredményeként 67-77-re bizonyultak jobbnak lányaink a házigazdánál.

A találkozó legjobbjai (VAL mutató alapján):

Takács Emese Réka (21 pont, 6 lepattanó, 5 assziszt) – TFSE-MTK U23
Kelemen Barbara Anna (18 pont, 8 lepattanó, 2 gólpassz) – TFSE-MTK U23

Edzői nyilatkozatok:

Mészárosné Kovács Andrea (hazai edző): Az első félidőben teszteltük ellenfelünk napi dobóformáját. Mivel kiváló napot fogtak ki, így 19 pontos hátránynál ébredtünk. Mi a 21. percben kezdtük a mérkőzést. Hiába közelítettük meg a TF csapatát 2 pontra, ismét 3 egymást követő hibát vétettünk, ami miatt lehetetlen volt fordítani. A nap pozitívuma, hogy tegnapról mára megtanultunk büntetőt dobni.

Kováts Gabriella (TFSE-MTK U23 edző): Szeretnék gratulálni a Szegednek, hiszen egy meccsel a lábukban, nagyon kemény ellenfélnek minősültek ma. Úgy gondolom, minden csapatnak az a célja, hogy elcsípje a listavezetőt, ez alól ma sem voltak kivételek a szegedi lányok, mindent megtettek annak érdekében, hogy elbizonytalanítsanak minket. Külön öröm számomra, hogy ki tudtunk jönni a gödörből, felül tudtunk kerekedni a külső tényezőkön és győzelmet tudtunk aratni.

Ezzel a sikerrel 15 mérkőzéses győzelmi szériát tudhat magáénak csapatunk és továbbra is vezeti a bajnokságot!

Így tovább lányok, hajrá TFSE-MTK U23!